Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zakašnjela reakcija

Češka policija objavila svoju snimku nereda: Čini se kako nisu bili spremni na BBB-e

Još jedan huliganski pir imali su hrvatski navijači u Europi, ovaj put oni zagrebačkog Dinama.

Galerija Češka policija (Screenshot)

Svi su pretpostavljali što bi se moglo dogoditi i na kraju se upravo to dogodilo. Huligani iz redova Bad Blue Boysa još su jednom napravili nered na europskom gostovanju, a bilanca od 12 privedenih i desetak lakše povrijeđenih mogla je biti i puno gora.

Dinamo je, podsjetimo, dobio tek šestotinjak karata za utakmicu, koliko je klubu po pravilima bilo propisano za ovaj stadion u Plzenu, a BBB-i su dobili dio tih karata. No u češku prijestolnicu piva stiglo ih je pet puta više.

U gradu je tijekom dana vladala nervoza onog većeg dijela koji nisu imali ulaznicu, no nije bilo većih incidenata sve do pred početak utakmice. Tada su BBB-i odlučili nasilu ući na tribine i nastao je kraći kaos koji se završio povlačenjem pred naletom interventne policije.

Pripadnici BBB-a nasrnuli su na sam ulaz lupajući po vratima, letjele su i baklje, ali na stadion na takav način nisu uspjeli ući.

Ostaje dojam kako je češka policija vrlo slabo organizirala sam ulaz na stadion, gdje se nalazio tek manji broj redara, što su hrvatski navijači iskoristili za huliganski ispad. Tek tada češka interventna policija, skupljena iz Plzena i okolnih gradova, kreće u akciju i tjera BBB-e koji su bakljama prvo gađali redare, a onda i policajce na konjima.

Letjela je na policiju i zaštitna ograda, boce, čaše, sve što se našlo kao moguće oružje za okršaj.

Češka policija objavila je snimku iz svoje perspektive, ali je njihov kamerman, kao i većina organa reda bila predaleko da spriječi prvotni juriš BBB-a. Do sukoba BBB-a i policije izvan stadiona došlo je i za vrijeme utakmice, ali i on se ubrzo smirio.

Zanimljivo, za vrijeme nereda pojavila se i informacija kako će na tribinu biti pušteni svi navijači, čak i oni bez karte, ali to ni u jednom trenutku nije bilo realno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider