Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće pa neće

Ovi su još gori od Talijana: Eure ne propuštaju, ali na Mundijal nikako…

Česi imaju sedam uzastopnih plasmana na Eurima, ali u istom razdoblju otišli su na samo jedan Mundijal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Češke sjajna je u kvalifikacijama za smotre Starog kontinenta, ali kad dođe red na nastup na SP-u, nikako na zelenu granu…

Talijanska reprezentacija šokantno je ispala od Sjeverne Makedonije i neće vidjeti svoj drugi uzastopni Mundijal. Dobro je poznato kako su između dva propuštena SP-a postali Europski prvaci i čini se kako pri kvalifikacijama za SP imaju određenu psihološku blokadu, a njihov primjer, izgleda, u stopu slijede Česi.

gol expired Messi briljirao za Argentinu pa zbunio komentarom: Odlazi li u mirovinu ili iz PSG-a? divider

Oni su još gori od Talijana, koji se barem mogu tješiti trofejima na velikim natjecanjima, jer na europske smotre odlaze gotovo poslovično, a utakmice na SP-ima pamte samo njihovi najzagriženiji navijači.

Od Engleske nisu propustili Euro

Naime, od Europskog prvenstva u Engleskoj 1996. na kojem su dogurali do finala nisu propustili ni jedno natjecanje na Starom kontinentu, ali uspjeli su se kvalificirati na samo jedan Mundijal u istom razdoblju – onaj 2006. godine u Njemačkoj. Dakle imaju sedam od sedam u pokušajima plasmana na europsku smotru, ali samo 1 od sedam kad je riječ o kvalifikacijama za SP.

  gol expired Evo što je Hrvatskoj potrebno protiv Slovenije i Bugarske kako bi osigurala drugi "šešir" u ždrijebu za Mundijal divider

U ovim posljednjima za plasman na SP u Kataru krajem tekuće godine dogurali su do dodatnih kvalifikacija, ali su u polufinalu svog kvalifikacijskog mini-turnira izgubili od Švedske 1:0 poslije produžetaka i oprostili se od još jednog nastupa na svjetskoj smotri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider