Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OBRATIO SE JAVNOSTI

Čelnik otmičarske skupine otkrio kakvi su im planovi s Diazovim ocem

Poznato je sve više informacija vezanih uz otmicu oca Liverpoolovog napadača Luisa Diaza.

Luis Diaz (Foto: Afp)

Prošlo je šest dana otkako su u Kolumbiji oteti roditelji nogometaša Liverpoola i reprezentacije te države, Luisa Diaza.

Njegova majka puštena je istog dana, no o ocu nema ni traga niti glasa. Prvobitne informacije, kako je oslobođen nakon oružanog sukoba, pokazale su se netočnima.

Za otmicu odgovorena legalna gerilska skupina

No, jučer su isplivale informacije kako je za otmicu odgovorna jedinica koja pripada ELN-u, posljednjoj gerilskoj skupini koja je još uvijek aktivna u Kolumbiji. 

Kolumbijska vlada priznala je ELN-u status naoružane pobunjeničke političke organizacije, a gerila je tu odluku ocijenila nužnom za nastavak mirovnog procesa koji se između njih već neko vrijeme vodi.

Isto tako se pojavila informacija da je vlada u pregovorima s ELN-om oko Diazovog puštanja na slobodu, a sad je dostupna i snimka jednog od čelnika ELN-a, Juana Carlosa Cuellara, koji nosi titulu njihovog "menadžera mira".

Sve vodi pozitivnom ishodu, Diaz se vratio treninzima

On se obratio studentima u Bogoti, gdje je otkrio kako je istina da je ELN odgovoran za otmicu, ali da su okolnosti takve da se sve odvija u pozitivnom smjeru i da će nogometašev otac uskoro biti pušten.

To su svakako dobre vijesti za nogometaša koji je propustio posljednje dvije utakmice svog kluba, a prema informacijama koje dolaze od Jurgena Kloppa, danas se vratio redovnim treninzima. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider