Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrio tko mu je favorit

Čeferin prognozirao tko će osvojiti Euro: Evo gdje je smjestio Hrvatsku

Aleksander Čeferin, prvi čovjek UEFA-e, smatra da je Njemačka glavni favorit za osvajanje Eura 2024.

Aleksander Čeferin (Foto: Afp)

Europsko prvenstvo je iza ugla, za samo tri dana Njemačka i Škotska otvaraju turnir, a predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin prognozirao je tko bi mogao biti prvak.

Na prvo je mjesto svrstao domaćina, iako im posljednji rezultati na velikim natjecanjima ne idu u prilog.

"Već sam rekao prijateljima, i ne znam zašto, ali mislim da je Njemačka najveći favorit. Posljednjih godina nisu dobro prošli, čak ni na velikim turnirima, ali imaju dobru momčad", rekao je Čeferin za agenciju DPA.

Još je tri reprezentacije svrstao među favorite, a evo što je kazao za Hrvatsku, koja otvara europski turnir protiv Španjolske na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

"Francuska, Engleska i Portugal također su favoriti. Španjolsku ne treba podcjenjivati. U drugom redu bit će Hrvatska, Belgija, Nizozemska i možda Danska."

Za kraj Čeferin se osvrnuo na sigurnosnu situaciju, vjeruje da će sve proteći u najboljem redu.

"Nema konkretnih sigurnosnih problema, ali geopolitička situacija u svijetu je teška. Sve je više nasilja i agresije, nije idealno, zato je prednost što se Euro ove godine organizira u jednoj državi, a ne diljem Europe kao 2021. godine. Puno je lakše raditi s policijom i obavještajnom službom, dobro surađujemo s njemačkom vlastima", zaključio je.

Marco Pašalić Stigao u Hrvatsku i postao zvijezda, ali nikad nije raskrstio s bauštelom divider

Davor Šuker Je li vrijeme za korak dalje? Vatreni na europskim prvenstvima nikad nisu otišli dalje od četvrtfinala divider

Dominik Kotarski Otpao s popisa za Euro, ali čeka ga transfer karijere: Hrvat se seli u Ligu petice za 10 milijuna eura? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider