Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nižu se kritike

Čeferin: "Poljud i Maksimir su sramota. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske"

Prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin bio je kritičan prema stadionima u Hrvatskoj.

Aleksander Čeferin (Foto: Afp)

Aleksander Čeferin, predsjednik krovne europske nogometne organizacije (UEFA) komentirao je nogometnu infrastrukturu u Hrvatskoj, a posebno je kritičan bio prema Maksimiru i Poljudu koje je nazvao "sramotom".

"Smatram da je nogometna infrastruktura u principu sramotna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja zemlja s manje nogometnih uspjeha. Iako ni kod nas država nije uložila ni jedan euro u nogometnu infrastrukturu.

Drago mi je da sada govore o nacionalnom stadionu, o velikim investicijama u sportu, nadam se da to nije predizborna kampanja, ali Savez mi kaže da su to ozbiljne stvari i da će sada puno investirati.

Po meni Hrvatska nema ni jedan stadion koji bi mogao ugostiti neku ozbiljnu utakmicu. Još je najbolji stadion u Rijeci. Osijek je novi, ali je sve to malo. A Poljud i Maksimir su sramota", kazao je Čeferin u velikom razgovoru za Nacional.

Dodatno se osvrnuo na maksimirski stadion za kojeg pak kaže da bi mogli zabraniti odigravanje europskih utakmica na njemu:

Kad vidiš još onu zatvorenu tribinu na Maksimiru. Mi smo blizu da ne dozvolimo da se tamo više igraju europske utakmice. Već smo više puta bili blizu toj odluci. Sad se nadamo da će se nešto pomaknuti. Čitao sam da su nešto dogovorili s Gradom, Crkvom, državom, HNS-om, ali ne znam detalje", zaključio je.

PSG - Barcelona VIDEO Uoči utakmice PSG - Barcelona sve je stalo: Mnogima najveći spustio se iz VIP lože divider

Bakljada Torcide na derbiju Hajduk dobio novu kaznu: Prvo dvije utakmice pred praznim Poljudom, a sad ovo divider

Xavi i Luis Enrique VIDEO Procurila snimka iz tunela: Zbog njega je Xavi ostao u Barci i ispisao povijest divider

Novi stadion na Kantridi - 2 FOTO Procurile nove fotografije stadiona na Kantridi divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider