Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nevjerojatne slučajnosti

Najluđi transfer ovog ljeta: Catania dovela Cataniju iz Catanije, ali ima toga još

Nevjerojatne nogometne-geografske slučajnosti zabilježene su na talijanskom otoku Siciliji.

Catania potpisao za Cataniju (Foto: Twitter/Calcio Catania) (Foto: Twitter/Calcio Catania)

U moru transfera koji se svakodnevno događaju diljem Europe, u oči upada nova akvizicija talijanskog trećeligaša Catanije.

Novi igrač Catanije postao je Emanuele Catania, iskusni 38-godišnji krilni igrač rođen u – Cataniji. Catania se tako vraća u rodnu Cataniju, a prvi put u 19 godina dugoj karijeri zaigrat će za istoimeni – u svakom smislu te riječi - sicilijanski klub. Prošle sezone branio je boje obližnje Siracuse.

Neobičan transfer privukao je pozornost nogometnih fanova, a brzo su počele šale o sličnim transferima koji bi se mogli dogoditi.

Neki tako sugeriraju da bi naš Milan Badelj trebao prijeći u Milan, brazilska senzacija Everton u engleski Everton, a izražava se i žaljenje jer David Villa nikad nije zaigrao za Aston Villu.

Potpis Catanije za Cataniju nije jedina sicilijanska nogometno-geografska zanimljivost. Njegov bivši klub Siracusa u svojim redovima ima igrače koji se prezivaju Palermo i Messina, a ista imena nose najveći i treći najveći sicilijanski grad.

Drugi najveći grad tog talijanskog otoka je Catania, a četvrti Siracusa, pa je ovim transferom lokalni rival Siracusi narušio savršen mozaik koji su imali prošle sezone – u momčadi iz četvrtog najvećeg grada Sicilije, imali su igrače koji se zovu kao prva tri.

Maurizio Sarri i Cristiano Ronaldo u Juventusu (Foto: AFP) Kako će izgledati ''novi Juventus'': Velika gužva u sredini, Ronaldo već rekao ''ne'' divider

Mislite da je lako prodati nogometnu zvijezdu? Svjetske su klase u izlogu, ali ponuda nema Christian Eriksen (Foto: AFP) Paul Pogba i Mateo Kovačić (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) +1 Neymar u dresu Barcelone (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider