Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoće li uspjeti?

Kako će izgledati ''novi Juventus'': Velika gužva u sredini, Ronaldo već rekao ''ne''

Juventus je nakon osam uzastopnih naslova opet glavni favorit za osvajanje Serie A.

Maurizio Sarri i Cristiano Ronaldo u Juventusu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Maurizio Sarri okupio je danas one igrače Juventusa koji su mu bili dostupni. Južnoamerikanci Dybala, Alex Sandro i Bentancur priključit će se tijekom dana, dok se Ronaldo i Matuidi priključuju u subotu. Ukupno bi trebao imati 20 prvotimaca i još desetak mladih igrača na pripremama.

Čeka se potpis velikog pojačanja koji će garantirati nastavak lijepe budućnosti za nadaleko poznatu obranu Stare dame. Matthijs de Ligt potpisuje sigurno, samo se Ajax malo naljutio na Juve zbog pokušaja snižavanja cijene od 75 milijuna eura, koliko traže Nizozemci.

Mnogi se pitaju kako će izgledati ''novi Juventus'', ne zbog velikih promjena u svlačionici, nego zbog dolaska čovjeka koji će potpuno promijeniti filozofiju te momčadi. Nakon izrazitog ''ziheraša'' Maxa Allegrija stiže nogometno mnogo uzbudljiviji Napolitanac Maurizio Sarri, koji bi trebao donijeti atraktivniji nogomet u Torino, pa možda više nećemo govoriti kako je neku utakmicu Juve dobio ''juventusovski''.

gol expired Bomba iz Njemačke: Veliki rivali u borbi za Mandžukića, stiže kod Kovača? divider

Slijedi li Juveball?

S vrućeg talijanskog juga preko kišnog Londona pod Alpe stiže pojam ''sarrismo'' ili ''Sarribal'', kako su nogometni hipsteri upakirali nogomet kakav je prije nekoliko sezona igrao Napoli, a samo pokušao igrati Chelsea. Vidjet ćemo sprema li Sarri nešto novo za Juve, zasad možemo samo nagađati.

U napadu brza progresija prema protivničkom golu, u obrani visoki pritisak, vidjet ćemo tko će Sarrija zadovoljiti, iako znamo da neki igrači imaju sigurno mjesto u momčadi. Jedan je od njih, naravno, Cristiano Ronaldo, kojeg je novi trener posjetio na jahti, malo mu zadimio brodski salon s desetak cigareta, ali ga je Portugalac ispratio sa smiješkom.

Ronaldo neće u špicu

Mediji su pisali kako ga je Talijan vidio u centru napada, no Cristiano će najvjerojatnije zauzeti svoju omiljenu poziciju na lijevom krilu. I ne, to nije dobra vijest za našeg Mandžukića, kojeg navodno Sarri ne vidi u prvih 11, zbog čega Mandžu već zovu nazad u Njemačku, Borussia ili Bayern  teško da može pogriješiti.

Ključni ljudi Sarrijeva Juvea trebali bi biti mladi De Ligt, bekovi Sandro i Cancelo, Pjanić te napadačka trojka. Nizozemac bi trebao biti taj od kojeg će počinjati svaki napad jer je mnogo bolji s loptom nego, primjerice, Chiellini. Spominje se i moguća prodaja Bonuccija.

Gianluigi Buffon vratio se u Juventus (Foto: Juventus Twitter) Juve je majstor besplatnih transfera: Vratio se Buffon i ruši rekord Serie A! divider

Koga izabrati u vezni red?

Bekovi će u napadu biti vrlo visoko (što je također moguće jer imate iza pokretljivog De Ligta), a playmaker će kao i dosad biti sjajni Miralem Pjanić. Pitanje je samo koga će Sarri staviti uz njega, mjesta su u sustavu 4-3-3 još samo dva, a veznjaka je šest. Besplatno dovedene zvijezde Rabiot i Ramsey ili Khedira i Emre Can, a tu su Matuidi i Bentancur. Izbor nije lak.

Nije jasno ni tko će igrati centralnog napadača. Hoće li se odlučiti za svog ljubimca iz Napolija Higuaina (kojeg klub žarko želi prodati, ali on ne želi ići) ili će Nedved i društvo krenuti po još jedan spektakularni transfer. Naravno, riječ je o mogućem dolasku Maura Icardija, ali se pisalo i o Lukakuu. Tu su još Dybala, Douglas Costa i Bernardeschi, koji se ''guraju'' u napadački trojac.

Mogući sastav: Szczęsny – Cancelo, Chiellini, De Ligt, Sandro – Rabiot, Pjanić, Ramsey – Ronaldo, Higuain, Dybala

Sarri je dobio sjajnu momčad, a ona je dobila sjajnog trenera. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li svoju magiju prenijeti na Juve bolje nego na Chelsea prošle sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider