Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novac nije bio presudan

Caktaš pod Bjelicom lovi naslov prvaka i dres Vatrenih: Petković i Livaja uzori, ne boji se reakcije navijača Hajduka

U Osijek je Caktaš došao iz Damaca, kluba iz Saudijske Arabije, gdje je igrao nakon Hajduka. U Damacu je tijekom 16 prvenstvenih nastupa postigao četiri pogotka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mijo Caktaš prošao je liječnički pregled u Puli i već se priključio pripremam Osijeka u Poreču. Još jučer je prostrujala informacija da je posao pri realizaciji.

Najavili smo prošli tjedan da Caktaš gotovo sigurno prelazi u Osijek i da će u srijedu imati liječnički pregled. Malo se zakompliciralo oko covid-protokola, no to se brzo sredilo i Caktaš je dva dana kasnije apsolvirao i posljednju prepreku.

Caktaš potpisuje za Osijek do 2025. 

Caktaš će službeno biti predstavljen sljedeći tjedan u Osijeku. Prema našim informacijama, potpisat će ugovor do 2025., što opet ne znači da će do tada ostati u Osijeku.

gol expired Legenda Barce brutalno napala skupocjenu zvijezdu: "Ne prljaj taj grb, treba te izbaciti s Camp Noua" divider

Plan je da dobrim igrama u Osijeku izbori još jedan dobar inozemni transfer, a po uzoru na Marka Livaju ili Brunu Petkovića, koji su se na sličan način vratili iz inozemstva i zablistali u dresovima Hajduka i Dinama, možda i ulazak u krug hrvatskih reprezentativaca.

Pod trenerskom palicom Nenada Bjelica trebao bi dodatno napredovati, a bit će i bliže oku izbornika Zlatka Dalića. Iz redova najvećih domaćih klubova lakše je do reprezentacije nego iz prosječnih europskih. Bjelica je od Petkovića napravio reprezentativca u trenutku kada je u to malo tko vjerovao, pa zašto ne bi pokušao i sa Caktašom.

Bjelica traži pogotke

Caktaš je dobro zaradio u Saudijskoj Arabiji pa mu ovaj put financijski aspekt nije bio od presudne važnosti. Prema našim informacijama, trebao bi u Osijeku zarađivati oko 300.000 eura godišnje.

gol expired Ngannou se nateže s UFC-om jer želi boksati s Furyjem, White mu spustio: "Nisi favorit ni protiv Ganea!" divider

U Osijeku se nadaju da će im nekadašnji kapetan Hajduka biti veliko pojačanje i ključna karika u lovu na naslov prvaka Hrvatske. Bjelici nasušno je nedostajao igrač koji bi iz drugog plana frekventnije postizao pogotke, a upravo je to Caktašova specijalnost.

Kako doznajemo, Caktaš je jako dobro primljen od strane igrača i stručnog stožera Osijeka. Nisu mu baš sjele prijeteće poruke nekog očito ljutitog navijača Hajduka ispred njegove kuće u Splitu, no to ipak nije tako ozbiljno da bi se trebao posebno brinuti. Više se to može uzeti pod klasičan nogometni folklor u ovakvim situacijama. Caktaš okreće novu stranicu u karijeri, vidjet ćemo kakav će trag ostaviti u Osijeku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider