Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentirao ozljedu Livaje

Čačić najavio derbi: "Leko? Nadam se da mu neće naškoditi izjava o meni"

Derbi 23. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Hajduka igra se u nedjelju od 15 sati na Maksimiru.

Ante Čačić (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Ante Čačić, trener Dinama najavio je najveći derbi hrvatskog nogometa protiv Hajduka na Maksimiru.

Za razliku od gostujućeg sastava koji ima velike probleme s ozljedama, trener Modrih ima slatke brige. Situacija u redovima zagrebačke momčadi je sjajna, tek jedan igrač neće konkurirati za derbi:

"Mišić, Špikić i Drmić su imali zdravstvenih poteškoća, ali su se oporavili. Jučer su trenirali, potpuno smo ekipirani, izuzev Bočkaja koji još osjeća posljedice ozljede s Kup susreta protiv Splita", rekao je trener Modrih pa se osvrnuo na lošu vremensku prognozu koja bi itekako mogla utjecati na broj posjetitelja na tribinama:

Novi stadion LASK-a VIDEO Ovo je novi stadion na kojem je Hrvat zabio prvi pogodak: Košta 65 milijuna eura divider

"Žao mi je ako nam vrijeme neće ići u prilog, zbog naših navijača. Nadam se da će nas sreća pomaziti, da će se prognoza promijeniti".

Uoči susreta trener Hajduka Ivan Leko pohvalio je Čačića i njegov rad na klupi Dinama koji bi, kako je priznao, ocijenio s visokih 9,5 od 10:

"Kao treneri jednom smo se susreli, na utakmici Lokomotive i PAOK-a gdje smo mi pobijedili u Kranjčevićevoj, a tamo izgubili 6:0. Radi se o mladom treneru, iza sebe ima zapažene rezultate, a pred njim je velika trenerska karijera.

Osvrnuo se na Lekinu izjavu

Nadam se da mu izjava o meni neće naškoditi jer je u potpunoj suprotnosti s vašim kolegama koji si utvaraju da kreiraju javno mnijenja", rekao je trener Dinama pa dodao:

"U svakom slučaju Hajduk je u prilici da s Lekom napravi iskorak. Nije selektirao momčad, siguno mu treba vremena.Ako Hajduk bude ustrajao na njemu, sigurno će dobiti ono što želi".

Betis - Elche Španjolski prvoligaš ima više crvenih kartona nego bodova: Nakon utakmice prijetili sucima divider

Jučer je osvanula informacija da je za derbi u splitskim redovima upitan i Marko Livaja koji, navodno, ne trenira nekoliko dana zbog viroze:

"Volio bih da igra, derbi bez njega bi bio krnji. On je važan igrač za Hajduk, ne možemo zanemariti njegovu kvalitetu i učinak. Moramo učitini sve da ga limitiramo".

Čačić komentirao stanje u svlačionici

Dinamo ima pristojnu bodovnu zalihu pred najvećim rivalom, a pobjedom na Maksimiru pobjegli bi na velikh 11 bodova razlike:

"Želimo dominirati, kontrolirati utakmicu. Bez obzira na trenutnu formu, svi su rezultati mogući. Hajduk će imati svoje trenutke, dobri su u prekidima, a preko Livaje mogu u sekundi stvoriti opasnu situaciju".

Za kraj novinari su pitali Čačića za komentar na vijest da bi Krešimir Antolić mogao podnijeti ostavku:

"Ovo nisu moji ratovi, ja se bavim svlačioniciom Ono što čitam u novinama, to čitate i vi, ali u novinama svašta piše. Čitao sam da u svlačionici ne vlada idila, ali ja sam svaki dan u njoj i nisam primijetio poremećaj", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider