Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Čačić naslutio havariju i nije ništa poduzeo: Dinamo je mogao stradati i na Poljudu, ali Hajduk nije Milan

Dinamo je doživio debakl u Zagrebu, Milan je neočekivano lako slavio s 4:0…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Havarija Modrih u Maksimiru vratila nas je u neka minula vremena kada je Dinamo bio kanta za napucavanje u Ligi prvaka. 
Dinamova obrana opet je darivala Milan. U obje utakmice protiv Rossonera bila je šuplja poput švicarskog sira, pogotovo u Maksimiru.

gol expired Čačić: "Nemam što zamjeriti igračima, ja sam isključivo odgovoran za ovaj poraz" divider

Taman kada smo pomislili kako Modri dobro pariraju favoriziranoj talijanskoj momčadi, slično kao i u prvoj utakmici u finišu prvog dijela, dogodila im se kobna pogreška koja je utakmicu odvela u nepovratnom smjeru.

Totalan raspad Dinamove obrane

Gabbia je kao u odbojci na pijesku poletio zrakom, a Modri su razjapljenih usta popratili njegov let. Samo su im nedostajale još kokice u rukama.

Drugi Milanov gol prilično je bizaran, odnosno bizarna je reakcija Dinamove obrane. Leao je gurnuo loptu u for, u jednom trenutku malo mu je pobjegla, no Modri su se poput bojažljivih početnika razmakli, a Portugalac im se naklonio i lagano poentirao.

Slavlje PSG-ovih igrača i navijača Spektakularna večer Lige prvaka: PSG utrpao sedam komada, Real Madrid i Juventus izgubili! divider

Tu je već bio totalni raspad Dinamove obrane i cjelokupne igre. Dalje se i nije trebalo igrati, Milan je to odradio rutinski.

Ante Čačić još je prije utakmice sa Salzburgom u Zagrebu upozorio da njegova momčad prima previše lakih golova i da se s takvom igrom u obrani ne može previše nadati u Ligi prvaka.

Protiv Milana je to njegovo zapažanje izašlo na vidjelo do maksimuma. Čačić je očito naslutio kako bi to moglo završiti. Međutim, nije puno toga poduzeo. Preuzeo je krivnju, ali to malo pomaže.

Modri u padu forme

Nije Dinamo odigrao ništa posebno niti protiv Hajduka na Poljudu, štoviše, bio je prilično loš. U prvom poluvremenu mogao je, realno, dobiti dva-tri komada i to bi bilo gotovo.

Mogao je, ali nije jer Hajduk nije Milan. Rossoneri znaju iskoristiti "žute minute" protivnika i prihvatiti njegove darove objeručke, a splitski Bili ne znaju. Tu priča počinje i završava.

gol expired Žestok doček za Rebića u Zagrebu: Hrvata izviždali dinamovci na utakmici Lige prvaka divider

Da bi napravio pozitivan rezultat u Ligi prvaka, Dinamo osim dobre igre treba i dosta sreće. Protiv Milana je nije imao ni u tragovima, a onda ishod i ne može biti drukčiji. Razlika u kvaliteti ipak je osjetna. Na kraju je ispala demonstracija moći.

Zbog toga ujedno i nema razloga za neku preveliku kritiku. Modri su se borili koliko su mogli, a kako natjecanje odmiče, očito je da im ponestaje snage. Lako se vidi da im je forma u padu.

Iako je nakon ovakve igre i poraza teško proricati trijumf u Londonu, matematika govori da još uvijek nije sve gotovo.

Još nije sve gotovo, treba se boriti

Dinamo može do trećeg mjesta ako pobijedi Chelsea, a Salzburg izgubi od Milana. Londonci su sigurno prvi i to je slamka spasa za Modre. Mogu se nadati da će Chelsea biti nezainteresiran i nemotiviran iako je u prvoj utakmici u Zagrebu izgubio i možda to naoštri londonske plavce.

gol expired Sad je sve jasno: Ovo je jedini način kako Dinamo može prezimiti u Europi ove sezone divider

Tko zna, možda se dogodi nešto slično kao s West Hamom. Treba vjerovati i boriti se do kraja. Ako ništa drugo, važno je dobro se prezentirati na Stamford Bridgeu.

Protiv Milana je to bilo jako loše. Poraz je to koji ostavlja gorak okus u ustima i podsjeća na onaj Dinamo koji je u Ligi prvaka bio slučajni prolaznik.

Europski imidž teško se gradi, a vrlo brzo se ruši. Modri moraju pronaći snagu da zadnju utakmicu odigraju na dostojnoj razini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX