Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bogme, ludnica

Spektakularna večer Lige prvaka: PSG utrpao sedam komada, Real Madrid i Juventus izgubili!

PSG je torpedirao Maccabi Haifu, Benfica je srušila Juventus, a RB Leipzig Real Madrid.

Slavlje PSG-ovih igrača i navijača (Foto: Afp)

Osim utakmice Dinamo - Milan, u večernjem terminu ovog utorka u Ligi prvaka odigrano je još pet dvoboja.

Posebno ludo bilo je u skupini H gdje je na dvije utakmice postignuto čak 16 golova.

PSG je sa 7:2 pobijedio Maccabi Haifu, dok je Benfica sa 4:3 svladala Juventus.

Lionel Messi (19, 45), Kylian Mbappe (32, 64), Neymar (35), Sean Goldberg (68-ag) i Carlos Soler (85) su zabili za francuskog prvaka, a Abdoulaye Seck (38, 50) za Maccabi.

U drugom susretu Benfica je povela 4:1, Juve je smanjio na 4:3, ali za više nije bilo niti vremena niti snage. Za portugalski sastav su zabili Antonio Silva (17), Joao Mario (28-11m) i Rafa Silva (35, 50), a za goste Dušan Vlahović (21), Arkadius Milik (77) i Weston McKennie (79).

Petar Musa je za benficu igrao od 87. minute.

Francuzi i Portugalci će proći dalje iz ove grupe, a Juventus se u zadnjem kolu mora boriti da uspije završiti na trećoj poziciji, ispred Izraelaca.

Real Madrid izgubio i prošao dalje

Osim Stare dame, još je jedan europski velikan doživio poraz ove večeri. Real Madrid je izgubio 3:2 na gostovanju kod RB Leipziga gdje je prvi pogodak na utakmici postigao hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol (kapetan Vatrenih Luka Modrić preskočio je ovu utakmicu zbog preopterećenosti mišića).

Real je usprkos porazu prošao dalje jer je drugi susret između Celtica i Šahtara, kojeg vodi Igor Jovićević, završio 1:1. Za još jednu kartu u zadnjem će se kolu u izravnom dvoboju u Varšavi boriti ukrajinski i njemački sastav. Leipzig ima tri boda više i Šahtaru igra samo pobjeda.

Josip Juranović je igrao cijeli susret za škotski sastav, dok Neven Đurasek nije nastupio za goste.

Manchester City prvi u skupini G

U skupini G Manchester City je i prije ovoga kola osigurao prolaz, a nakon 0:0 protiv Borussije i prvo mjesto. Zadovoljni mogu biti i Nijemci koji su osigurali drugo mjesto.

Najbolju priliku imali su gosti, no Riyad Mahrez je u 58. promašio jedanaesterac. Pucao je u lijevu stranu gola, ali je Gregor Kobel obranio. Mahrez je promašio kazneni udarac i u prošlom kolu u susretu protiv FC Kopenhagena koji je završio 0:0.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider