Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nahvalio sergija ramosa

Katalonac iz reprezentacije o Piqueu: ''Bilo bi dobro da se svi fokusiraju na nogomet''

Katalonac u reprezentaciji Španjolske Sergio Busquets priznao je da prolazi kroz najteže trenutke reprezentativne karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska reprezentacija priprema se za rasplet kvalifikacija u vrlo burnoj političkoj atmosferi. Referendum o neovisnosti Katalonije podigao je političke tenzije u državi, a one nisu zaobišle ni nogomet.

Barcelona je nakon referenduma stupila u štrajk, a najglasniji nogometni zagovornik katalonske neovisnosti Gerard Pique dočekan je zvižducima i uvredama na treningu reprezentacije. Postavlja se pitanje kako će funkcionirati sa svojim stoperskim partnerom Sergijom Ramosom, kapetanom Reala i Furije kojem nije strano ''bocnuti'' Barcelonu.

Španjolska puca: Evo tko tjera Piquea i zašto želi igrati protiv Albanije!

O situaciji u reprezentaciji oglasio se i Sergio Busquets, još jedan Katalonac koji već dugo brani boje Španjolske – ako zaigra u sljedećoj utakmici protiv Albanije, upisat će 100. nastup za Furiju.

''Ovo su mi najteži trenuci u reprezentaciji zbog svega što se događa. Mislim da će biti teško riješiti situaciju vezanu uz Piqea'', rekao je Busquets za Cadenu Ser.

''Nije bilo posebnog sastanka u vezi s Piqueom. Ne znam jesu li Ramos i Pique razgovarali, ali ovo nije uobičajena situacija. No, Pique izgleda isti kao i uvijek'', rekao je veznjak Barcelone.

''Politiku trebamo ostaviti izvan reprezentacije. Ovdje smo da igramo nogomet. Fokusiram se samo na nogomet, bilo bi dobro da svi rade isto. No odgovaram za sebe, svaka osoba je različita'', rekao je.

Za razliku od Piquea, Busquets se drži po strani što se tiče političke situacije. Nada se da će još dugo igrati za Španjolsku, a nahvalio je i kapetana Sergija Ramosa.

''On je vrlo bitan na svaki način. U sportskom smislu primjer je drugima kao kapetan, uvijek je tu kada ga trebate.''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider