Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
radi se plan

"Utakmice duhova" idu u povijest: Bundesliga priprema povratak navijača na stadione

Bundesliga bi sljedeće sezone trebala barem djelomično popuniti stadione.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemačka nogometna liga priprema se za mogućnost otvaranja utakmica Bundeslige i njemačkih stadiona za navijače u novoj sezoni, piše u nedjelju "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Kako je za nedjeljno izdanje tog dnevnika izjavio izvršni direktor Njemačke nogometne lige Christian Seifert, zajedno s Ministarstvom zdravlja pripremaju smjernice za povratak navijača na tribine stadiona.

Nova sezona njemačke nogometne lige najvjerojatnije će početi 18. rujna, a da nije bilo pandemije koronavirusa, sezona 2020./21. bi počela 21. kolovoza i završila 15. svibnja 2021. godine.

gol expired Dogovara se UFC borba koju svi žele, blizu je veliki okršaj: ''Vrijeme je da svinja zacvili'' divider

Trenutačno su Njemačkoj na snazi ​​mjere zbog kojih nije moguće organizirati veće i masovnije okupljanje, barem do 31. listopada.

No, to ne znači će nova sezona Bundeslige 2020./21. biti potpuno bez navijača.

"Susreti s navijačima bit će dopušteni ukoliko možemo jamčiti sigurnost posjetitelja nogometnih utakmica i takvih higijenskih protokola da smanjimo mogućnost zaraze. Moramo osigurati nadzor svih posjetitelja. Radimo na takvim uputama, razgovaramo o mogućim konceptima sa Saveznim ministarstvom zdravlja", kazao je Seifert.

gol expired Za njega nitko nije čuo, a samo je Jordan bogatiji od njega: Kako je malo poznati NBA igrač postao tajkun divider

Sezona 2019./20. njemačkog prvenstva, koja je započela 16. kolovoza prošle godine, završila je 27. lipnja ove godine nakon 317 dana.

Osmi uzastopni naslov, ukupno trideseti, osvojio je minhenski Bayern, a kao i drugdje u Europi i svijetu, sezonu je obilježila pandemija covida-19 zbog koje je prvenstvo prekinuto 13. ožujka.

gol expired Perišić se upisao u povijest njemačkog nogometa: Izjednačio rekord i našao se u probranom društvu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider