Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kramarić bez gola

Nastavljeno njemačko prvenstvo: Veliki kiks Bayera odmah na startu, četiri pobjede gostiju

Nastavljeno je njemačko nogometno prvenstvo u kojem je Bayer, koji se bori za naslov prvaka, odmah kiksao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon nešto manje od dva tjedna pauze nastavljeno je njemačko nogometno prvenstvo. Na programu su bile prve utakmice 14. kola, a od pet dvoboja, čak četiri su dobili gosti.

Jedinu domaću pobjedu ostvario je Eintracht porazivši Bayer Levekusen s 2:1, Freiburg je na gostovanju slavio protiv Hoffenheima s 3:1, Borussia Moenchengladbach je pobijedila Arminiju 1:0, Augsburg je istim rezultatom bio bolji od Kolna, dok je Union Berlin u Bremenu porazio Werder 2:0.

Bayer je u Frankfurtu poveo u 10. minuti golom Nadiema Amirija, no domaćin je uspio okrenuti rezultat preko Aina Younesa (22) i Edmonda Tapsobe (54-ag).

Daichi Kamad je u 75. minuti imao zicer za 3:1, no japanski veznjak je očajno pucao. Najbliže izjednačenju "Apotekari" su bili u 82. minuti kada je Martin Hinteregger nespretno 'očistio' jednu loptu i pogodio vratnicu vlastita gola.

Bio je to tek drugi poraza Bayera ove sezone, a do sada jedinu utakmicu izgubio je od prvaka Bayerna, također s 1:2. Tin Jedvaj nije nastupio za goste.

gol expired Uznemirujuća objava bivšeg igrača Hajduka koji pomaže stradalima u potresu: "Udostoji se i obiđi sva sela" divider

Freiburg je već nakon prvog poluvremena vodio 3:0 protiv Hoffenheima golovima Baptiste Santamarije (7), Vincenza Grifa (34-11m) i Kasima Nuhua (42-ag), a potom u nastavku mirno obranio prednost.

Ihlas Bebou je smanjio u 58. minuti i to je bilo sve od domaćeg sastava u čijim redovima je Andrej Kramarić igrao cijeli susret.

Union Berlin je protiv Werdera sve obavio u prvom poluvremenu, a golove su zabili Becker (12) i Awoniyi (28).

Borussia Moenchengladbach je slavila kod Arminije golom Embola (58).

Kasnije se još sastaju Hertha - Schalke, te Stuttgart - RB Leipzig, dok će u nedjelju igrati Borussia Dotmund - Wolfsburg i Bayern - Mainz.

Na ljestvici vodi Bayern sa 30 bodova, Bayer i RB Leipzig imaju po 28, a Union Berlin i Wolfsburg po 24 boda.

Borussia Dortmund je šesta sa 22 boda, dok njezin imenjak iz Moenchengladbacha na sedmoj stepenici ima bod manje.

REZULTATI:
Koln - Augsburg 0-1 (Iago 77)
Arminia - Borussie Moen. 0-1 (Embolo 58)
Eintracht - Bayer Leverkusen 2-1 (Younes 22, Tapsoba 54-ag / Amiri 10)
Hoffenheim - Freiburg 1-3 (Bebou 58 / Santamaria 7, Grifo 34-11m, Nuhu 42-ag)
Werder Bremen - Union Berlin 0-2 (Becker 12, Awoniyi 28)

gol expired Urnebesna šala ruskog velikana: Uključili se u "utrku" za Messija, Argentinčev "odgovor" bio je brutalan divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider