Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gusto na vrhu

Borussia Dortmund slavila kod Kramarića i izbila na vrh Bundeslige, pobijedili i Kovač i Gvardiol

Subotnji program Bundeslige obilježila su slavlja Borussije Dortmund, Leipziga i Wolfsburga.

Joško Gvardiol (Foto: Afp)

Nogometaši Borussije Dortmund upisali su pobjedu od 1:0 kod Hoffenheima u 22. kolu njemačkog prvenstva, a time su crno-žuti privremeno skočili na vrh ljestvice uoči nedjeljnog odmjeravanja Bayern Münchena i Union Berlina.

Dortmund nakon današnje pobjede na ljestvici ima 46 bodova, slijede Bayern i Union sa po 43. Leipzig je sada na 42 boda nakon 2:1 domaće pobjede protiv Eintracht Frankfurta, dok Freiburg ima 40, ali uz utakmicu manje.

Lopta La Lige Skandal trese španjolski nogomet: Nekadašnji prvoligaš umiješan u namještanje utakmica? divider

Dortmund je ostvario sedmu uzastopnu pobjedu zahvaljujući Julianu Brandtu, koji je u 43. minuti glavom pogodio nakon slobodnog udarca Marca Reusa.U drugom poluvremenu Hoffenheim je također bio opasan, ali je prosuo dosta prilika. Svoje je imala i Borussia, a pogodak Mariusa Wolfa u 57. minuti glavni je sudac poništio zbog prekršaja nakon intervencije VAR-a. Jude Bellingham pogodio je vratnicu u sudačkoj nadoknadi. Andrej Kramarić je igrao cijeli susret za goste.

Leipzig je pobijedio Eintracht s 2:1 pogocima Tima Wernera u šestoj i Emila Forsberga u 40. minuti. Konačni pogodak za goste postigao je Djibril Sow u 61. minuti. Joško Gvardiol je igrao 90. minuta za Leipzig, kao i Hrvoje Smolćić za Eintracht, dok je Kristijan Jakić ušao u 60. minuti.

Cristiano Ronaldo s obitelji Cristiano Ronaldo sa svojom obitelji napustio luksuzni hotel, cifra koju je platio je ogromna divider

U pobjedama su se veselili i nogometaši Wolfsburga, berlinske Herthe i Werdera iz Bremena. Wolfsburg je u gostima pobijedio Köln s 2:0, a kod kuće je Hertha pobijedila Augsburg s 2:0 pogocima Richtera i Lubebakia. Za Berlinčane je cijeli susret odigrao Filip Uremović, a za Augsburg je Dion Beljo ostao na klupi.

Navijači Sampdorije FOTO Stravične scene u Italiji: Navijači podivljali i poslali poruku vlasniku: ''Tvoja glava je sljedeća'' divider

Bremenci su kod kuće bili bolji od Bochuma s 3:0.

U 18.30 sati na rasporedu je utakmica između Schalkea i Stuttgarta.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider