Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Godina iz snova

Bruno Petković ekskluzivno za Novu TV o najdražem trenutku 2019. i najvećem hladnom tušu

Bruno Petković, nogometaš koji je praktički od anonimca stigao do statusa prvog napadača hrvatske reprezentacije, dao je ekskluzivan intervju za Dnevnik Nove TV.

S hrvatskim reprezentativcem Brunom Petkovićem za Dnevnik Nove TV razgovarao je reporter Milan Stjelja. Napadaču Dinama 2019. bila godina iz snova.

''Sigurno velika prekretnica u mojoj karijeri. Dosad nisam postigao ni blizu toga koliko sam u protekloj godini. Stvarno sam zadovoljan učinjenim, ali ostaje nekako žal što smo ispali iz Europe poslije tako dobro odrađene grupne faze. No generalno mogu biti zadovoljan'', izjavio je Petković za Novu TV.

Koji biste trenutak posebno izdvojili iz 2019.?

''Pa bilo je puno emotivnih trenutaka. Prvi pogodak u Ligi prvaka, nešto što me ispunilo, pa onda pogodak Slovačkoj u kvalifikacijama. Toliko toga pozitivnog i puno sam izrastao kao igrač'', rekao je napadač Modrih.

Pitanje koje sigurno mnoge zanima je ostaješ li u Dinamu?

''Zasad sam stvarno sretan u Dinamu. Tu su mi obitelj i prijatelji, igram u klubu koji ima jednu odličnu grupu ljudi, ne samo nogometno. Apsolutno nemam nikakav razlog za žurbu. Vjerojatno će biti nekih ponuda, ali ako ne dođe neka ponuda koja će zadovoljiti klub, nemam želju da odem'', objasnio je Petković.

gol expired Počela je olimpijska godina: Pogledajte sportski raspored 2020., siječanj nudi totalni show divider

Euro stiže za šest mjeseci. Može li Hrvatska proći skupinu s Engleskom, Češkom i trećim suparnikom kojega još ne zna?

''Naravno da može. Možda više u medijima postoji nekakav imperativ visokog rezultata. Mi smo svjesni da imamo dobru ekipu, ali stvarno smo rasterećeni razmišljanjem unaprijed o bilo kakvim kalkulacijama. Idemo korak po korak, ima još dosta vremena do tad'', izjavio je napadač Vatrenih te nadodao:

''Hrvatska ima kvalitetu, ima jednu momčad koja je odlična, igrače koji su top klasa, ali puno toga se treba poklopiti. Stvarno sad ne razmišljamo gdje ova momčad može.''

Remi protiv Šahtara s okusom poraza. Je li vam to najteži trenutak u karijeri?

''Rekao bih da je to najveći hladan tuš koji sam dosad doživio. Baš se pogodilo tada i uzelo nam osminu finala Lige prvaka. Ali, život ide dalje i trebao izvući jednu veliku pouku iz te utakmice'', zaključio je Petković.

gol expired EKSKLUZIVNO Reportaža iz Glasgowa: Hrvati masovno stižu u lipnju, a tamo su već dvojica divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider