Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Atletico na korak od titule

Što nam kažu brojke? Realu je potrebno čudo da osvoji naslov prvaka Španjolske

Večeras je na rasporedu posljednje, 38. kolo La Lige u kojemu ćemo saznati ime pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas, od 18 sati, na rasporedu su susreti 38. kola La Lige koji će nam dati odgovor na pitanje tko će biti novi prvak Španjolske. Za titulu prvaka bore se rivali iz španjolske prijestolnice, Atletico i Real Madrid.

Dok Real na domaćem terenu dočekuje neugodni Villarreal, Atletico odlazi na gostovanje u španjolsku pokrajinu Kastilju, gdje ga dočekuje Valladolid koji se bori za ostanak u prvom razredu španjolskog nogometa.

Valladolid već 11 utakmica ne zna za pobjedu

U posljednjih pet prvenstvenih susreta koji su igrani u Valladolidu, Atletico Madrid je čak četiri puta pobijedio i tek jednom remizirao. 

gol expired Messi otkrio za čime žali u karijeri: "Žao mi je što nisam uzeo dres od dvojice igrača Real Madrida" divider

Momčad Diega Simonea pobijedila je u čak 10 od posljednjih 11 susreta protiv momčadi iz Kastilje. Štoviše, Valldolid nije uspio čak ni postići pogodak protiv madridskog Atletica u posljednjih sedam od osam prvenstvenih susreta.

Zanimljivo zvuči podatak kako Valladolid ne zna za pobjedu od ožujka ove godine, kada su slavili na domaćem terenu protiv Getafea s 2:1. Od tada pa do danas, upisali su 11 prvenstvenih utakmica bez pobjede, od čega su šest puta remizirali, a pet puta su bili poraženi.

Suarez je donio čak 19 bodova svojoj momčadi

Niti jedan igrač svojim pogocima u španjolskom prvenstvu, nije donio više bodova svojoj momčadi od Luisa Suareza. Naime, Atletico Madrid je osvojio čak 19 bodova, zahvaljujući 34-godišnjem Urugavjcu koji je postigao 20 pogodaka.

Na drugom mjestu nalazi se Youssef En-Nesyri koji je Sevilli donio čak 19 bodova, tako što je zabio 18 pogodaka.

Za kraj, dodajmo da je vratar Atletico Madrida Jan Oblak upisao najveći broj uspješnih obrana u La Ligi, čak njih 100, te da ima najbolji omjer uspješnih intervencija, čak 80, 2 %.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider