Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČEKA IH EUROPA

Brighton osigurao dva pojačanja za iduću sezonu, jedan je ikona Premier lige

Joao Pedro iz Watforda i Liverpoolov James Milner iduće će sezone nositi bijelo-plavi dres sjajnog kluba s juga Engleske.

Brighton and Hove Albion (Foto: Afp)

Krenule su kadrovske pripreme Brighton and Hove Albiona za iduću sezonu, prvu u kojoj će, ako ne bude neočekivanih iznenađenja, zaigrao u europskim klupskim natjecanjima.

Momčad koja je ove sezone iznenadila ne samo rezultatima nego i najatraktivnijom igrom na Otoku, poznata je po sjajnoj transfer politici, a to namjeravaju nastaviti i u idućoj sezoni.

Brazilac za budućnost, legenda za stabilnost

Tako su osigurali dva pojačanja, jednog igrača koji bi trebao dodatno podići razinu kvalitetu momčadi te jednog koji bi svojim iskustvom trebao pridonijeti u nekim drugim segmentima.

Prvi je 21-godišnji Brazilac Joao Pedro, dosadašnji član Watforda, koji se ove sezone nije uspio vratiti u Premier ligu. No, Pedro se iskazao kao jedan od najboljih igrača Championshipa, gdje je u 35 utakmica postigao 11 pogodaka.

Transfer ovog napadača, koji se već u prethodnom klubu okušao u Premier ligi (28 utakmica, tri pogotka), trebao bi iznositi oko 48 milijuna eura.

Drugi igrač kojeg dovode je netko tko je u Premier ligi prošao sve, a to je James Milner.

37-godišnji Liverpoolov veteran i dalje glasi za jednog od najspremnijih igrača lige, a Jurgen Klopp ga je ove sezone redovno koristio, no gotovo u pravilu kao igrača s klupe.

Milner je u karijeri nastupao za Leeds United, Aston Villu, Newcastle United, Manchester City i Liverpool te je osvojio gotovo sve što je na razini tih klubova moguće osvojiti. Polivalentan je po pitanju pozicija na kojima može igrati, a upravo takve igrače u svom sastavu voli ima Roberto De Zerbi.

Brighton se trenutno nalazi na šestom mjestu Premier lige, ali s utakmicom ili dvije manje od svih ostalih konkurenata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider