U ponedjeljak navečer, odnosno u sitnim noćnim satima po hrvatskom vremenu, dogodio se novi zaokret u slučaju Neymar i njegovu navodnom silovanju.

Podsjetimo, manekenka Najila Mendes de Souza optužila ga je da nije pristala na seksualni odnos koji su imali prije mjesec dana u jednoj hotelskoj sobi u Parizu, dok on tvrdi drukčije. Ona kaže kako je stigao pijan te kako je odbila spavati s njim, iako je to zapravo bio razlog njihova susreta. Potom ju je, tvrdi, istukao i silovao.

Nakon što je brazilsku manekenku napustio jedan odvjetnik njezina tima, sada je to napravio i drugi, glavni voditelj cijelog slučaja, Danilo Garcia de Andrade. On je navodno postavio ultimatum Najili da mu preda tablet s kojim je snimala njezin susret s Neymarom, za što on nije znao, kako bi ju lakše obranio na sudu i donio joj pobjedu, ako je sve što govori istina.

Manekenka mu nije dala tablet, već ga je optužila da joj ga je on, zajedno s još nekoliko ljudi, ukrao iz njezina stana.

"Optužuje me da geolokacija njezina uređaja upućuje na moj ured. Volio bih da imam taj tablet kako bih ga dao policiji i ojačao njezin slučaj. Odnos između klijenta i odvjetnika bazira se na istini, a nakon ovoga ja njoj više ne vjerujem. Nadam se da će pravda biti zadovoljena", poručio je odvjetnik brazilskim novinarima.

To je odvjetnik koji je na rukama iznio brazilsku manekenku prije nekoliko dana kada je davala svoj iskaz policiji, nakon čega ju je mnoštvo ljudi (novinara, ljutitih fanova itd.) čekalo ispred zgrade.