Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka se odluka

Dani užasa za brazilsku nogometnu legendu: Dobio je devet godina zatvora, a sada je stigao novi šok

U dresu "Selecaoa" je osvojio Copa America (2007) i dva Kupa konfederacija (2005, 2009).

Robinho i Kaka (Foto: Afp)

Brazilski sud zabranio je bivšem brazilskom nogometašu Robinhu (39) napuštanje zemlje dok ne odluči može li devetogodišnju kaznu za silovanje, koju je izrekao talijanski sud, Robinho odslužiti u domovini.

Bivši napadač Real Madrida, Manchester Cityja i Milana u Italiji je osuđen na devet godina zatvora za grupno silovanje djevojke koja je slavila svoj 23. rođendan u milanskom noćnom klubu 2013. godine dok je igrao za AC Milan.

Robinho se žalio na više sudova, no talijanski Vrhovni sud potvrdio je devetogodišnju kaznu, nakon čega su talijanski tužitelji izdali međunarodni nalog za uhićenje. No, Brazil ne izručuje svoje državljane, pa je Italija zatražila da Robinho služi kaznu u domovini.

Lewis Hamilton Legendarni vozač Formule 1 kažnjen jer je rasistički ponižavao Hamiltona divider

Bivši brazilski reprezentativac je i prije nego što je cijeli proces počeo napustio Italiju. Igrao je u Turskoj i Kini, a 2020. se vratio u Brazil koji već godinama nije napustio.

Brazilski Vrhovni sud je objavio kako je sudac Francisco Falcao "zabranio je sportašu napuštanje zemlje i mora predati svoju putovnicu u roku od pet dana."

U svojoj odluci, Falcao je naveo "težinu zločina, međunarodne reperkusije slučaja i ekonomske uvjete igrača koji bi mogli olakšati njegov eventualni bijeg iz Brazila".

Robinho je tijekom karijere igrao za Santos, Real Madrid, Manchester City, Milan, Guangzhou Evergrande, Atletico Mineiro, Sivasspor, te Istanbul Basaksehir, dok je za reprezentaciju Brazila upisao 100 nastupa i postigao 28 golova.

U dresu "Selecaoa" je osvojio Copa America (2007) i dva Kupa konfederacija (2005, 2009).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider