Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"To nema smisla"

"Pravi" Ronaldo progovorio o usporedbama s Cristianom, komentirao i Modrićevu Zlatnu loptu

Vrlo zanimljive izjave dao je brazilski Ronaldo.

Galerija Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Luka Modrića (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +3 Luis Nazario de Lima Ronaldo (Foto: AFP)

Ronaldo Luis Nazario de Lima za mnoge će obožavatelje nogometa uvijek ostati jedini ''pravi'' Ronaldo, bez obzira na sve individualne i momčadske trofeje portugalske superzvijezde Cristiana Ronalda.

Svaki Ronaldo u svoje vrijeme bio je (po)najbolji igrač svijeta, pa su usporedbe ovih dvaju igrača neizbježne. Ipak, brazilski Ronaldo smatra da su i – besmislene.

Iako mnogi govoreći o brazilskom Ronaldu koriste epitet ''pravi'', Il Fenomeno odbacuje takve nadimke. U intervjuu za talijansku Gazzettu dello Sport objasnio je svoje stajalište.

"Nogomet se mijenja sve brže i brže"

"Pravi Ronaldo? To je nešto što me uvijek nasmijavalo, ali kažem - to nema smisla", rekao je i detaljnije objasnio.

"Mi smo jako različiti. Prije svega, po godinama, devet je godina razlike među nama. Nogomet se brzo promijenio u zadnje vrijeme i mijenja se sve brže i brže. Ne želim reći da je moje vrijeme bilo teže, ali suočavali smo se s teškim situacijama i teškim protivnicima."

Usporedio je i razliku u njihovim dolascima u talijansko prvenstvo, koje je ipak, mora se priznati, nekad bilo puno prestižnije nego danas.

"Bilo mi je 20 godina, već sam puno napravio u PSV-u i Barceloni, ali ne puno, sigurno ne sve. Bio sam još projekt, ili sam se barem tako osjećao. Cristiano je stigao s 33 godine, na vrhuncu igračke zrelosti."

Brazilski Ronaldo priznao portugalskom da je u jednom aspektu bolji

Brazilski Ronaldo Portugalcu je odao priznanje da je u jednom aspektu sigurno bolji od njega.

"Moramo mu dati kredit: dogurao je do 33. godine na visokoj razini, to sigurno nije slučajnost ni jednostavno dar prirode. Mislim da svega nekoliko igrača na svijetu pokazuje takvu brigu za svoje tijelo, želju za napretkom i samodisciplinu."

Otkrio je i kakav je on bio po tom pitanju; da je bilo drugačije, možda bi mu i karijera dulje trajala.

"Naše koncepcije važnosti treninga nisu dijametralno suprotne, ali su različite. Ja sam trenirao jer sam morao, on trenira jer to voli."

Ronaldo je prokomentirao i dodjelu Zlatne lope, koja je otišla u ruke Luke Modrića. Mnogi iz Cristianova okruženja javno su poručili da se ne slažu s izborom.

"Uvijek se to znalo: to je nagrada na koju utječu i rezultati, a Modrićeva Hrvatska bila je bolja od Cristianova Portugala", poručio je.

  Srpski tabloidi ne mogu ''prožvakati'' Modrićev uspjeh, pitaju se je li izbor namješten Glas nepostojećg novinara Dobitnici Zlatne lopte (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) +4 Luka Modrić i Florentino Perez (Foto: AFP)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider