Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
koja komedija

Srpski tabloidi ne mogu ''prožvakati'' Modrićev uspjeh, pitaju se je li izbor namješten

Jedan od novinara koji su glasali u izboru za Zlatnu loptu navodno ne postoji.

Galerija Glas nepostojećg novinara Dobitnici Zlatne lopte (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) +4 Luka Modrić i Florentino Perez (Foto: AFP)

Kraj desetogodišnje dominacije Lionela Messija i Cristiana Ronalda u izborima za Zlatnu loptu nije dobro sjeo mnogima. Ne samo fanatičnim obožavateljima dvojice najboljih svjetskih nogometaša posljednjeg desetljeća, već i onima koji su na tronu htjeli vidjeti, primjerice, Antoinea Griezmanna ili nekog od Francuza.

No Modrićeva berba svih najrelevantnijih individualnih priznanja najveći je mogući dokaz da je kapetan Vatrenih uistinu zasluženo ove godine proglašen najboljim nogometašem svijeta. Jer, Modrić je ta priznanja dobio od izbornika, kapetana reprezentacija, trenera u Ligi prvaka, najutjecajnijih novinara u Europi i svijetu, čak i statističara.

Ni dijelu žutog tiska kod naših istočnih susjeda očito nije dobro sjela Modrićeva dominacija pa se dio tabloida pita je li izbor dodjele Zlatne lopte čak i namješten. Kurir i Blic pišu o ''skandalu neviđenih razmjera'' i ''skandalčini''.

Kako je došlo do bolnog pada i zašto su pred nekoć moćnim Hajdukom ključni mjeseci Navijači Hajduka na Pjaci 2016. Navijači Hajduka na Pjaci 2016. Igor Štimac (Provjereno) +4 Hajduk

Razlog je pomalo smiješan, a riječ je o otkriću francuskih medija kako jedan od novinara koji je glasao u izboru zapravo ne postoji.

Radi se stanovitom Abdouu Boini s Komora za kojeg pišu kako se njegov navedeni medij ugasio prije nekoliko godina, a on niti ne postoji. Nepostojeći novinar dao je najviše bodova Mbappeu, pa onda Modriću, Ronaldu i tako dalje. Navodno se i novinar s Trinidada i Tonaga požalio kako nije glasao kako je bilo službeno objavljeno.

Podsjetimo, u izboru za Ballon d'Or sudjeluje oko 180 novinara iz cijelog svijeta koji glasaju tako što izaberu petoricu najboljih koje nagrađuju sa šest, četiri, tri, dva i jednim bodom.

Modrić je pomeo konkurenciju s čak 753 boda, a to je skoro 300 bodova više od drugoplasiranog Ronalda (476), a to e najbolji odgovor na smiješne priče koje se šire u žutom tisku.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider