Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
branko ivanković slavi bod

Hrvatski stručnjak zaustavio stalne sudionike svjetskih prvenstava: Opasno im visi Katar

Hrvatski trener Branko Ivanković zabilježio je veliki remi protiv Australije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu osmog kola B skupine posljednjeg kruga azijskih kvalifikacija za SP 2022. godine, nogometna reprezentacija Omana, koju vodi hrvatski stručnjak Branko Ivanković, je odigrala 2-2 protiv Australije, pokvarivši izglede "Socceroosa" za plasman na SP.

Australija je u Muscatu vodila 1:0 i 2:1, ali su Ivankovićevi odabranici oba puta izjednačili.

Gosti su poveli u 15. minuti golom Jamiea MacLarena iz jedanaesterca, a izjednačio je Abdulah Fawaz u 54. minuti. Deset minuta prije kraja Aaron Mooy je doveo Australiju u novo vodstvo, no Fawaz je u 89. minuti iz kaznenog udarca poravnao na 2:2.

U derbiju kola iz ove skupine Japan je ostvario važnu pobjedu u borbi za World Cup pobijedivši lidera Saudijsku Arabiju sa 2:0.

U ravnopravnom prvom dijelu Japan je došao do prednosti u 31. minuti kada je lijepa akcija zaključena asistencijom Ita i pogotkom Takumi Minamina. Dvoboj je odlučen na startu drugog dijela. Igrač Genka Junya Ito je u 50. minuti bio strijelac za 2-0. Japan je tako Saudijskoj Arabiji nanio prvi poraz u ovim kvalifikacijama. Do sada su Saudijci dobili šest utakmica i tek su remizirali na gostovanju kod Australije (0:0).

Nakon sedam poraza u nizu, prve bodove u skupini je osvojio Vijetnam koji je kao domaćin bio uvjerljiv te je pobijedio Kinu 3:1.

Saudijci i dalje vode sa 19 bodova, Japan ima bod manje, dok su Australci treći sa 15 bodova. Oman je četvrti s osam bodova.

Posljednja dva kola su koncem ožujka (24. i 29), a presudne će biti utakmice Australija - Japan (24. ožujka) i Saudijska Arabija - Australija (29. ožujka).

U skupini A Južna Koreja se pridružila Iranu, postavši 15. sudionik SP-a.

Južna Koreja je plasman na World Cup osigurala pobjedom 2-0 protiv Sirije na neutralnom terenu u Dubaiju. Pobjedu gostima donijeli su Jin-Sun Kim (53) i Chang-Hoon Kwon (71).

gol expired Južna Koreja se plasirala na Svjetsko prvenstvo: Vizu za Katar dosad izborilo 15 reprezentacija divider

Ovom pobjedom Južna Koreja je osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini A koja vode u Katar. Drugu vizu za SP iz ove skupine još je ranije osigurao Iran, kojeg vodi hrvatski stručnjak Dragan Skočić.

Za Južnu Koreju će to 11. nastup na SP-u, pri čemu deseti uzastopni, a najveći uspjeh ostvarila je 2002. osvojivši četvrto mjesto.

Dinamovac Moharrami isključen

Osim domaćina prvanstva, Južne Koreje i Irana, nastup na SP-u osigurali su i Njemačka, Danska, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska, Nizozemska, te Brazil i Argentina.

Iran je u osmom kolu pobijedio UAE sa 1:0 zadržavši prvu poziciju. Pogodak odluke zabio je napadač Porta Mehdi Taremi u 44. minuti. Pet minuta kasnije domaćin je ostao s igračem manje nakon što je isključen branič zagrebačkog Dinama Sadegh Moharrami.

gol expired Predsjednik Barcelone tvrdi da je klub opljačkan: "Postoje ozbiljne kriminalne radnje" divider

U ranije odigranom susretu Libanon i Irak su odigrali 1:1. Irak, koji vodi crnogorski stručnjak Željko Petrović, nekadašnji nogometaš zagrebačkog Dinama i trener zaprešićkog Intera, je poveo golom Husseina u 40. minuti. Izjednačio je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Sabra na konačnih 1-1.

Dva kola prije kraja kvalifikacija Iran vodi na ljestvici sa 22 boda, Južna Koreja na drugom mjestu ima 20 bodova, a treću poziciju, koja vodi u dodatne kvalifikacije, trenutačno drži UAE s devet bodova. Libanon ima šest, Irak pet, a Sirija dva boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider