Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Među njima i Hrvatska

Južna Koreja se plasirala na Svjetsko prvenstvo: Vizu za Katar dosad izborilo 15 reprezentacija

Ovom pobjedom Južna Koreja je osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini A posljednjeg kruga azijskih kvalifikacija za SP.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna reprezentacija Južne Koreje 15. je sudionik Svjetskog prvenstva koje će se od 21. studenoga do 18. prosinca ove godine održati u Kataru.

Južna Koreja je plasman na Svjetsko prvenstvo osigurala pobjedom 2:0 protiv Sirije na neutralnom terenu u Dubaiju u susretu 8. kola azijskih kvalifikacija. Pobjedu gostima donijeli su Jin-Sun Kim (53) i Chang-Hoon Kwon (71).

Ovom pobjedom Južna Koreja je osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini A posljednjeg kruga azijskih kvalifikacija za SP. Drugu vizu za SP iz ove skupine još je ranije osigurao Iran, koji je u osmom kolu pobijedio UAE sa 1:0. Pogodak odluke zabio je napadač Porta Mehdi Taremi u 44. minuti. Pet minuta kasnije domaćin je ostao s igračem manje nakon što je isključen branič zagrebačkog Dinama Sadegh Moharrami.

U ranije odigranom susretu Libanon i Irak su odigrali 1:1.

U žestokoj utakmici, s brojnim prilikama na obje strane, golovi su postignuti krajem prvog poluvremena. Irak, reprezentacija koju vodi crnogorski stručnjak Željko Petrović, nekadašnji nogometaš zagrebačkog Dinama i trener zaprešićkog Intera, je poveo golom Husseina u 40. minuti. Izjednačio je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Sabra na konačnih 1:1.

Dva kola prije kraja kvalifikacija Iran, kojeg vodi hrvatski stručnjak Dragan Skočić, vodi na ljestvici sa 22 boda, Južna Koreja na drugom mjestu ima 20 bodova, a treću poziciju, koja vodi u dodatne kvalifikacije, trenutačno drži UAE s devet bodova. Libanon ima šest, Irak pet, a Sirija dva boda.

Za Južnu Koreju će to 11. nastup na SP-u pri čemu deseti uzastopni, a najveći uspjeh ostvarila je 2002. osvojivši četvrto mjesto.

Osim domaćina, Južne Koreje i Irana, nastup na SP-u osigurali su i Njemačka, Danska, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska, Nizozemska, te Brazil i Argentina.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider