Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva ''krađa''

Real doveo prvo zimsko pojačanje nakon četiri godine: U Cityju će se opet držati za glavu

Ibrahim Diaz stiže postat će novi igrač Reala na startu 2019. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon četiri sezone bez transfera u zimskom prijelaznom roku madridski Real će sljedećeg tjedna potpisati prvo zimsko pojačanje. U Madrid stiže Brahim Diaz, 19-godišnji Španjolac marokanskog porijekla.

Veznjak iz Malage otišao je kao 14-godišnjak u nogometnu akademiju Manchester Cityja odbivši zbog toga i Barcelonu, ali je nedavno izgubio strpljenje čekajući priliku kod Pepa Guardiole. Real će ga dobiti za sitniš, oko 15 milijuna eura, a razlog je istek ugovora sljedećeg ljeta.

Diaz nije mogao odbiti poziv Reala iako ga je City htio zadržati i u njemu vidi velik potencijal. No mladi nogometaš i ljudi oko njega misle kako će prije dobiti priliku u Realu nego pored strašne vezne linije na Etihadu.

Diaz je krilni ili ofenzivni vezni igrač. Iako nominalno ljevak, jednako dobro igra i desnom nogom, zbog čega može igrati na lijevom i na desnom krilu, u klasičnoj ili invertiranoj ulozi, u kojoj ulazi u sredinu i traži udarac ili asistenciju.

Predstavljanje sljedeći tjedan

Marca piše kako je transfer dogovoren te kako će mladić imati godišnju plaću u visini tri i pol milijuna eura. Predstavljanje će se održati sljedećeg tjedna, u prvim danima 2019. godine.

Vidjet ćemo u sljedećim sezonama, a možda i brže, hoće li se u Manchesteru držati za glavu kao u slučaju engleskog reprezentativca Jadona Sancha. Podsjetimo, mladi je 18-godišnji Englez prošle sezone prodan Borussiji za samo 8 milijuna eura, a ove je sezone eksplodirao sa sedam pogodaka i 10 asistencija u 24 odigrane utakmice.

Sancho se zasad pokazao kao možda i katastrofalna procjena Cityjevih čelnika, prvenstveno Txikija Begiristaina i Ferran Soriana, a vidjet ćemo hoće li isto biti s Diazom. Zasad je ipak mala nepoznanica, ali činjenica da su ga htjeli zadržati i da ga Real kupuje dovoljno govori o kakvom se potencijalu radi.

Od talentiranog trojca Sancho - Diaz - Foden, Cityju je ostao tek mladi Englez koji je navijač Građana od rođenja.

U Madridu se pak nadaju da će imati više sreće nego s drugim Diazom, Marianom kojeg su vratili iz Lyona za 20 milijuna eura. Zasad je upisao tek pet nastupa uz jedan gol i čini se kao promašena investicija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider