Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
među 100 talenata europe

Bradarić će igrati Ligu prvaka, a u Hajduk stiže zamjena čijim se golom hvalio Dinamo

Domagoj Bradarić s Lilleom će igrati u Ligi prvaka, a njegova je zamjena David Čolina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi kapetan Hajduka, 19-godišnji Domagoj Bradarić u četvrtak putuje u Francusku, gdje će obaviti liječnički pregled u svojem novom klubu Lilleu te potom potpisati ugovor. Ispunila se tako njegova želja za odlaskom u neku jaču ligu (Lille će igrati i Ligu prvaka), a Hajduk je nakon stalnog zanimanja Francuza napokon dobio ponudu kojom može biti itekako zadovoljan.

Sedam milijuna eura i još milijun i pol kroz moguće bonuse te 10 % od budućeg transfera, a znamo da Lille zna prodati igrača, sjajan je posao za Bijele. Iako po cifri nije najveći, ovo je najbolji transfer Hajduka u povijesti jer će prvi put u takvom poslu klub dobiti cijeli iznos na svoj račun.

Mladi Bradarić i Lille su još ove zime željeli završiti ovaj posao, no Hajduk je inzistirao da pričekaju barem do ljeta i na kraju se sve završilo na zadovoljstvo igrača i klubova.

Sada će Splićani imati novac koji će moći potrošiti na neka pojačanja, prvo za Nigerijca Samuela Edouka, koji je već danima u Splitu gdje čeka papire iz Turske, a onda i za Bradarićevu zamjenu. Pitanje lijevog beka bilo je bolno za Hajdukova sportskog direktora Bjelanovića, ali se čini kako je stvar riješena s dva igrača 2000. godišta, dakle godinu dana mlađim od Bradarića.

Bradarić dobio dvije zamjene, dva velika talenta

Ivan Dolček već je stigao (za 500 tisuća eura) te zabio u službenom debiju na Malti. Struka tvrdi kako je jedan od najvećih potencijala na toj poziciji u Hrvatskoj, a dobro će mu doći i konkurencija. Kako je Lille dugo lomio Hajduk zbog Bradarića, u isto je vrijeme Hajduk tražio način kako da prvo iz Dinama, a potom iz Monaca dovede Davida Čolinu.

Radi se o lijevom beku koji je igrao za mlade uzraste reprezentacije, a prošlog se ljeta odlučio napustiti Dinamo, u kojem za njega nije bilo mjesto u seniorskoj momčadi. Uzeo ga je Monaco, ali se ni tamo nije uspio probiti, pa je klub iz Kneževine pristao na ponudu Hajduka koja iznosi između 700 i 800 tisuća eura plus određeni postotak od budućeg transfera.

Radi se o igraču koji je rođen u Zagrebu i koji je počeo u Hrvatskom dragovoljcu, otkud su ga i doveli na Maksimir u ranoj dobi. Dinamo se donedavno hvalio golčinama njihova mladog beka u dresu U-17 reprezentacije na Euru, a sad će zaigrati u najvećem rivalu.

Čolinu je torinski Tuttosport uvrstio prošlog mjeseca u 100 najvećih nogometnih talenata u svom izboru Goldenboy, jedinog iz Hrvatske. Godinu ranije uvršten je u sličan izbor engleskog Guardiana ''Next generation'' što dovoljno govori o tome kakvog talenta dovodi Hajduk.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider