Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Besmisleni rat"

Braća Kličko spremna oružjem braniti Ukrajinu: "Ovo je već krvavi rat. Nemamo drugu opciju"

Braća Vitalij i Vladimir Kličko najavili su da su spremni braniti Ukrajinu od ruske agresije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši svjetski boksački šampioni, braća Vitalij i Vladimir Kličko ustali su protiv ruske agresije na njihovu voljenu Ukrajinu.

Godine 2005. još uvijek svjetski boksački prvak Vitalij Kličko (50) aktivno se uključio u ukrajinsku politiku. Godine 2010. osnovao je vlastitu stranku Ukrajinski demokratski savez za reformu (UDAR), a 2012. napustio je profesionalni sport i postao dio parlamenta svoje zemlje.

Od 2014. je napustio tu poziciju da bi bio gradonačelnik Kijeva. Vitalij, bez sumnje, proživljava svoje najteže sate u svojstvu političara. On i njegov mlađi brat Vladimir (45) vrlo su aktivni na društvenim mrežama od ruskog napada na njihovu zemlju, a Vitalij je ovog četvrtka popodne najavio da će uzeti oružje:

gol expired Potresna poruka ukrajinskog igrača: "Ubijaju ljude, civile, po bolnicama... Za sve je kriv Putin, ne Rusija" divider

"Ovo je već krvavi rat. Nemamo drugu opciju", rekao je za ITV.

Vladimir se pojavio na društvenim mrežama pokazujući kako uči koristiti se oružjem u slučaju potrebe.

Prije ovih izjava obojica su na svojim društvenim mrežama pokušali uključiti druge zemlje i poslati poruku stanovništvu.

"Apeliram na sve međunarodne partnere da uvide tragediju koja se odvija pred našim očima. Ovaj besmisleni rat neće imati pobjednike, već samo gubitnike. Moramo stajati ujedinjeni protiv ove agresije. Ne dopustite da to potraje. Europa podržava Ukrajinu”, istaknuli su u videu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider