Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Smijeh i suze

Scene za pamćenje: Mame i tate hrvatskih zvijezda o kojima se priča u svijetu nogometa

Direktor Lokomotive i bivši šef Dinamove škole nogometa Božidar Šikić prisjetio se odnosa s roditeljima današnjih zvijezda hrvatske reprezentacije…

Kroz stručne ruke Božidara Šikića prošlo je puno hrvatskih reprezentativaca, što dok je vodio Dinamovu školu nogometa, a što u direktorskom stažu u Lokomotivi.

Od Modrića, Ćorluke i Kovačića do…

„Kramarića, Badelja, Brozovića, Vrsaljka, Majera, Ivanušeca, Pjace, Antolića, Pivarića, Grbića… Ma, ima ih stvarno puno“, kaže Šikić i nastavlja:

„Ništa čovjek sam ne napravi, sve radi sa svojim timom i ljudima. E, sad, ja sam uvijek bio na čelu nekakvog tima koji je donosio odluke i usmjeravao. Donosio sam presude, sudjelovao u svemu. Ono što drugi nije mogao, onda sam ja otišao na razgovor. Primjerice, s tatom Brozovićem sam ja pričao.“

To je sigurno bio okršaj…

„Ha, ha, ha… Pa, nije baš. Inače, u svijetu nogometa se priča: mama Majer, tata Kramarić, tata Brozović… Međutim, ja sa svima njima imam fenomenalne odnose i dan-danas se čujemo“, sa smiješkom priča Šikić.

Nije bilo dizanja od stolova, vikanja i lupanja…

„Ma, ne… Broza je specifičan, bomba je bomba, ne. S tatom Kramom sam baš dobar. A on je živio za Andreja, to ne možete zamisliti. On mi je jednom došao, ma suza suzu stiže: 'Kaj bu Andrej, što će biti?' U vrijeme dok mu nije išlo u Dinamu kako je trebalo. Ja velim: 'Ma, smirite se, sve će biti OK. Idemo ovako…' Mama Majer je isto za svoje dijete živjela. Pa, tata Ivanušec… Ali sa svima sam ostao u jako dobrim odnosima“, prisjetio se Šikić, a što je još rekao na tu temu pogledajte u videoprilogu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider