Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stručna politika

Je li najveći problem Hajduka sportski direktor ili su Bijeli izgubljen slučaj? "Treba znati i imati petlju staviti klince"

Direktor Lokomotive Božidar Šikić govori o problemima Hajduka i zašto ne uspijeva osvojiti hrvatsko prvenstvo već gotovo dva desetljeća…

Lokomotiva je u prošlom kolu HNL-a nokautirala Hajduk usred Poljuda i bitno ga usporila u utrci za naslov prvaka.

Božidar Šikić, alfa i omega Lokosa, prokomentirao je kako to da njegov klub uspijeva svake godine prodati pola momčadi i opet mu pođe za rukom složiti dobru momčad, koja igra dopadljiv i rezultatski uspješan nogomet, dok Hajduk ili Dinamo, a pogotovo Osijek, često to nisu u stanju s bitno većim proračunima te financijskim i inim mogućnostima.

Božidar Šikić Božidar Šikić (Foto: GOL.hr)

Je li to veći uspjeh Lokomotive ili je veća sramota nabrojanih klubova?

"Ima jedna poslovica koja kaže: bolje je znati nego imati. Sve treba znati, je li tako? Puno se klubova maknulo od biti nogometa, a suština su nogometa igrači i struka. Otišli su u neke druge stvari. Osijek je napravio fenomenalne uvjete, ali treba stvarati klub, a klub je živo biće. Lokomotiva nije preko noći postala ovakve, ona se stvarala. Lokomotiva izgrađuje kamp samo sa svojim sredstvima, a Grad nas samo vuče natrag. Kadrove izvlačimo iz vlastitih redova, bivših igrača. U našoj nogometnoj školi ima najviše bivših nogometaša. To su dečki za koje smo procijenili da su kvalitetni, da hoće raditi, da hoće učiti, da hoće zajedno funkcionirati. Najljepši je slogan HNS-a – obitelj. Sport mora biti obitelj, ne može biti odvojeno jedno od drugoga", u uvodu u ovu temu kazao je Šikić, a što je još rekao, pogledajte u videoprilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider