Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SAMO ČETIRI UTAKMICE

Bosna i Hercegovina smijenila izbornika, među kandidatima za tu poziciju je i bivši hrvatski izbornik

Domaći poraz od Luksemburga presudio je Faruku Hadžibegiću, koji se ne klupi Bosne i Hercegovina zadržao samo četiri utakmice.

Faruk Hadžibegić (Foto: Afp)

Faruk Hadžibegić više neće biti izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdili su u petak iz Nogometnog saveza BiH odluku koja je očekivana nakon iznimno loših rezultata što su ih Hadžibegićevi izabranici postigli u dosadašnjem tijeku kvalifikacija za EURO 2024. u Njemačkoj.

"Jutros je obavljen razgovor između predsjednika NS BiH Vice Zeljkovića, direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića i Hadžibegića te je dogovoren sporazumni prekid suradnje s ovim stručnjakom", stoji u kratom priopćenju dostavjenom medijima iz sjedišta NS BiH u Sarajevu.

Presudio poraz od Luksemburga

Čelnici Saveza su Hadžibegiću zahvalili na radu i profesionalnom odnosu tijekom angažmana te mu poželjeli uspjeh u nastavku karijere.

Novi izbornik bit će određen naknadno, no to se sada postavlja kao pitanje koje treba hitno riješiti jer bosanskohercegovačku reprezentaciju u rujnu čeka nastavak kvalifikacija za EURO u Njemačkoj. Iako, za plasman su joj ostali tek matematički izgledi, jer je u četiri dosadašnja nastupa triput poražena.

BiH reprezentacija je odlično startala u kvalifikacijama pobijedivši u prvom kolu Island s 3-0 na domaćem travnjaku. No, uslijedili su gostujući porazi u Slovačkoj (2-0) i Portugalu (3-0). Nezadovoljstvo Hadžibegićevim radom kulminiralo je nakon ovotjednog poraza (0-2) od Luksemburga na domaćem terenu.

Šansa postoji kroz Ligu nacija

Nakon četiri kola reprezentacija BiH se nalazi na četvrtom mjestu u skupini J s tri boda. Vodeći Portugal ima maksimalnih 12 bodova, a Slovačka 10. Treći je Luksemburg sa sedam bodova. Plasman na EURO u Njemačku izborit će dvije najbolje reprezentacije iz svake od 10 kvalifikacijskih skupina koje će se pridružiti domaćinu natjecanja, a plasman će izboriti i tri reprezentacije kroz doigravanje prema plasmanu u Ligi nacija.

Tu će i reprezentacija BiH imati svoju priliku, jer je bila pobjednik svoje skupine, te ima zajamčeno mjesto razigravanju za jedno mjesto na Euru iz B divizije Lige nacija. Te su utakmice na rasporedu u ožujku 2024.

Među kandidatima Bilić, navijači žele Vahu

Hadžibegić se na mjestu izbornika zadržao manje od šest mjeseci, jer je na tu poziciju postavljen u siječnju ove godine, kad je naslijedio bugarskog trenera Ivajla Peteva.

Među kandidatima za novog izbornika su se kroz medijima pojavila razna imena, no svakako nama najzanimljivije zvuči ono Slavena Bilića, koji bi mogao biti zainteresiran za taj posao.

Što se tiče navijača, oni bi najradije Vahida Halilhodžića i njemu se nadaju već godinama, ali nekad legendarni napadač, a danas vrlo uspješan trener zasad nije pokazao namjeru preuzeti reprezentaciju svoje domovine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider