Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvatski tenisač je zadovoljan

Borna Ćorić: "Na US Openu sam konkurirao, ako ne za pobjednika, barem za finalista"

Intervju s hrvatskim tenisačem Bornom Ćorićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novu godinu već dugo nije dočekao u Zagrebu, no specifični teniski kalendar 2021.-e Borni Ćoriću produžio je boravak u rodnom gradu. U kojem će odraditi još nekoliko dana treninga, pa otići u Dubai na završni dio priprema prije odlaska u Australiju.

"Treniram stvarno odlično, jako sam zadovoljan. Čak sam mislio da će to biti dosta lošije s obzirom da nisam previše igrao zadnjih mjesec dana, ali stvarno kako sad stvari idu idu super."

gol expired Umro bivši trener Manchester Uniteda, vodio je Chelsea i Aston Villu divider

A, ne može se požaliti ni na drugi dio prošle sezone. Nakon što se u kolovozu vratio život na ATP Tour.

"Ja bih ocijenio od jedan do pet možda četiri... Dosta sam zadovoljan, bio sam zdrav, što mi je bilo najbitnije, teniski sam na dosta stvari napredovao, fizički sam bio odličan isto tako, tako da sam stvarno s ta zadnja tri i pol mjeseca bio jako zadovoljan."

Posebno s US Openom, na kojem je prvi put u karijeri došao do četvrtfinala jednog Grand Slam turnira.

"Mislim da sam ja na US Openu konkurirao, ako ne za pobjednika, barem za finalista. S obzirom da bi polufinale imao dosta dobar ždrijeb po meni. U četvrtfinalu sam imao set i break protiv Zvereva i mislim da sam stvarno tih set i pol bio bolji igrač. Sigurno da sam s tim probio jednu novu granicu. Tako da ako sam zdrav, teniski da nastavim tu formu od US Opena mislim da će biti super."

gol expired Odbojkašica je ostala bez oca i brata u potresu: Zajedno joj pomozimo divider

A, upravo na US Openu teniski svijet dočekao je da netko rođen u 1990-ima osvoji Grand Slam naslov. Dominic Thiem slavio je u New Yorku, a on i Danil Medvjedev kasnije su igrali i finale završnog mastersa.

Đoković i Nadal obranili su titule u Melbourneu i Parizu, no dojam je da nova generacija nikada nije bila bliže ravnopravnoj borbi za broj 1.

"Definitivno mlađa generacija je sad tu i konkurira za grand slam i za broj 1 cijele ove godine. Mislim da je bila normalna godina da bi nama bilo možda čak i lakše, s obzirom da nije mislim da će sljedeće godine još više mladih dečkiju doći. Mislim to je, jednostavno, ja bih rekao nekako prirodno."

U ekskluzivnom klubu osmorice najboljih tenisača svijeta polovicu mjesta zauzimaju Bornini vršnjaci ili čak godinu - dvije mlađi.

Medvjedev, koji je kao i Ćorić 96-e godište, trenutačno je 4. Dvije godine mlađi Tsitsipas 6., a po godinu mlađi Zverev i Rubljov sedmi, odnosno osmi.

Kao junioru i Borni su predviđane slične stvari, pa predstavlja li njihov uspjeh dodatni motiv da i sam krene prema tim visinama?

gol expired Cavani saznao kaznu nakon što je vrijeđao crnce na Instagramu divider

"Pa, i da i ne. Sigurno mi daju neku vrstu motiva, ali opet ne mogu gledati druge, moram biti zadovoljan s onim što ja imam. Naravno, moram se truditi da budem što bolji kao što radim svaki dan. Tako da ne mogu reći da se previše opterećujem s time, ali sigurno mi daje neki dodatan motiv."

Sezona koju će početkom veljače otvoriti u Melbourneu mogla bi Bornu Ćorića lansirati vrlo visoko. Samo da ostane zdrav. Teniski je sigurno spreman za velike stvari. Neka ih i ostvari...

"Meni je glavni cilj uvijek ostati zdrav s obzirom da mi je to bilo zadnjih 5 godina najteže, tako da si uvijek zadam taj cilj. Što se tiče tenisa, uvijek kad bih si zadao neki posebni cilj ne bi obično ispalo dobro, tako da sad i ove godine sam odlučio si dati cilj da stvarno moram napredovati na još tih par stvari koje ja i moj tim vidimo da mogu napredovati, glavni cilj ostati zdrav.''

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider