Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hajduku oko milijun eura

Hajduk ostaje bez Borje Lopeza: Odlazi u redove španjolskog Sporting Gijona

Hajduk će ovih dana ostati bez španjolskog braniča Borje Lopeza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski 25-godišnji branič Borja Lopez dobio je dopuštenje Hajduka za odlazak na liječnički pregled u Gijon, što će prethoditi njegovu prijelazu iz redova splitske momčadi u klub u kojem je Španjolac ponikao, potvrdili su iz Hajduka na konferenciji za medije u petak.

U petak su lokalne novine La Voz de Asturias izvijestile kako je španjolski drugoligaš Sporting Gijon dogovorio s Hajdukom transfer Borje Lopeza.

"Ispunjen je cilj. Sporting je pronašao formulu za priključenje odabranog čovjeka koji bi trebao zatvoriti obrambenu liniju. Asturijska momčad i hrvatski klub postigli su financijski sporazum koji ispunjava zahtjeve svih strana", navele su te novine iz sjeverne pokrajine Asturije, u kojoj se nalazi grad Gijon.

Klubovi prve lige (GOL.hr) HNL: Raspored i satnica svih utakmica do kraja sezone divider

Hajduku manje od milijun eura

Lopez za Hajduk igra od 2017. godine, kad je stigao do Splita preko Monaca i B momčadi Barcelone, a prema podacima s Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša, njegova je vrijednost procijenjena na 800.000 eura.

"Sporazum nije zaključen. Barem zasad", rekao je Sportingov glasnogovornik Leli Rubiera u telefonskom razgovoru za Hinu.

Borja Lopez ponikao je u Sportingu te je 2013. godine proveo sedam mjeseci u prvoj momčadi. Za Hajduk je nastupio u 65 službenih utakmica, a u ovoj je sezoni odigrao svih 90 minuta u uzvratnom dvoboju Hajduka i malteške Gzire na Poljudu.

Bez prave prilike kod Burića

No otkad je na klupi Splićana Sinišu Oreščanina zamijenio Damir Burić, španjolski branič nije bio u momčadi u početna dva kola hrvatskog prvenstva, u kojima je Hajduk pred svojim navijačima pobijedio Istru 2:0 te slavio s 3:0 u gostima kod Varaždina.

Lopezov ugovor s Hajdukom istječe za godinu dana, u ljeto 2020. godine.

Novine La Voz de Asturias i El Comercio izvijestile su prošli tjedan da bi on htio prijeći u Sporting, no da španjolski klub ne raspolaže značajnim financijskim sredstvima. Lopez i Hajduk tada su to odbili komentirati.

Damir Burić (Foto: GOL.hr) Damir Burić za Dnevnik Nove TV: Odao počast Oreščaninu, govorio o ciljevima i ljubavi navijača divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider