Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Rasizam je skandal''

Bonucci nakon kontroverznih komentara morao objasniti Boatengu, Thuramu i Balotelliju što je mislio

Leonardo Bonucci tvrdi da su njegovi kontroverzni komentari o Moiseu Keanu ''pogrešno shvaćeni'' jer ''rasizam je skandal i ne smije postojati u 2019. godini''.

Leonardo Bonucci (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Izjave Leonarda Bonuccija nakon pobjede kod Cagliarija naišle su na oštre kritike. Domaći navijači sramotnim su hukanjem prema mladom igraču Juventusa Moiseu Keanu napravili rasistički skandal, a Bonucci je nakon utakmice dao nesmotrenu izjavu kojom je svalio dio krivice i na svog suigrača, što je izazvalo lavinu komentara protiv iskusnog stopera.

''Svatko ima pravo na ljutnju'', priznao je Bonucci za talijanski Le Iene.

''Rasizam je skandal i ne smije postojati u 2019. Rekao bih da sam pogrešno shvaćen. Ispričavam se onima koji su me pogrešno shvatili, jer moj odgovor nije bio dovoljno jasan. Ja sam protiv rasizma 100 posto'', dodao je Talijan.

Najveće kritike na njegov račun stigle su od Kevina-Princea Boatenga, Lilliana Thurama i Marija Balotellija, koji je upozorio 31-godišnjaka da je ''sretan što nije bio tamo'' u vrijeme njegovih primjedbi.

Moise Kean (Foto: AFP) Juve opet srušio Milan: Kean za pobjedu, spektakularne škarice Mandžukića divider

''Uvijek sam volio Marija i uvijek ću ga voljeti'', kazao je Bonucci te nadodao:

''Boateng je bio u pravu. Objasnio sam mu da sam krivo protumačen. Nisam opravdavao rasizam, samo sam htio reći da bih volio da Moise slavi s nama. Ponavljam da je sve u redu. Volim sve, isto vrijedi i za Thurama. S njim sam također razgovarao telefonom.''

Bonucci je već dan nakon utakmice shvatio da je pogriješio pa je objavio priču s Keanom na Intsagramu, a nakon toga se ispričao i ostalima.

''Razgovarali smo jedni s drugima i objasnio sam da sam pogrešno shvaćen i da sam 100 posto protiv rasizma. To se nikada ne smije tolerirati, ni u kojem slučaju'', zaključio je stoper Juventusa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider