Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
skandal u italiji

Suigrača mu rasistički vrijeđali, zvijezda Juvea šokirala izjavom: "Krivnja je 50-50"

Naizgled rutinska pobjeda Juventusa pretvorila su pravi skandal.

Mois Kean i Leonardo Bonucci (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Juventus je u utorak u 30. kolu Serie A na gostovanju pobijedio Cagliari 2:0. Na prvi pogled izgleda kao još jedan dan u uredu za Staru damu, ali rutinska utakmica pretvorila se u skandal zbog rasističkih ispada.

Na meti je bio 19-godišnji Juventusov talent Mosie Kean, igrač koji vuče korijene iz Obale Bjelokosti, a rođen je u Italiji i nedavno je debitirao za A reprezentaciju.

Kean je u 85. minuti dovršio posao i zabio za 2:0, a pogodak je proslavio ispred tribine s domaćim navijačima koji su ga tijekom utakmice ''častili'' hukanjem. U njegovu obranu stali su suigrači - osim Leonarda Bonuccija, koji smatra da i Kean snosi dio krivice.

''Kad Kean zabije gol, mora se fokusirati na slavlje sa suigračima. Mislim da je krivnja 50-50, Moise nije trebao to napraviti, a navijači nisu trebali tako reagirati", rekao je.

Njegove izjave izazvale su pravu buru, a Bonucci je na kraju ipak stao na stranu mladog suigrača. Na Instagramu je dan nakon utakmice objavio story s Keanom i natpisom: ''Bez obzira na sve, u svakom slučaju – ne rasizmu.''

Bonuccijeva objava na Instagramu (Foto: Instagram) Bonuccijeva objava na Instagramu (Foto: Instagram) (Foto: Instagram)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider