Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ucjene i prijetnje

Bombastični transfer pretvorio se u melodramu: Suarez zaprijetio predsjedniku Barcelone

Transfer još nije zaključen i treba biti oprezan, ali čini se da će Luis Suarez ipak prijeći u Atletico…

Luis Suarez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sapunica se bliži kraju. Luis Suarez ipak bi mogao prijeći u Atletico. Jučer je bila prava melodrama. Bilo je tu svega; suza, gnjeva, dramatičnih zapleta i obrata, ucjena, prijetnji, podmetanja, spletki, ma svakojakih igara i igrica.

Nakon što je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu poslijepodne stopirao transfer tražeći da se Suarez odrekne otpremnine te da Atletico pripremi odštetu od 10 milijuna eura, sinoć kasno došlo je do hitnog sastanaka na kojem je, čini se, došlo do dogovora.

Barcelonini i Suarezovi odvjetnici uglavnom su se uspjeli usuglasiti pa sada prevladava optimizam na obje strane što se tiče krajnje finalizacije posla. U Barceloni tvrde da je s Atleticom postignut dogovor oko odštete, koja ne bi bila fiksna nego varijabilna. Očito je Kataloncima jako bitno da ne ispadne kako Suareza velikom rivalu prepuštaju bez ikakve naknade.

gol expired Suarez jecao u suzama na odlasku iz Barce: Kamere su ga snimile divider

Bartomeu je čak zaprijetio tužbom FIFA-i jer je Suarez igrač pod ugovorom s Barcelonom. Ugovor mu istječe sljedećeg ljeta, a slobodno bi mogao pregovarati s ostalim klubovima tek na zimu.

Osim toga, Barca i Atletica imali su težak okršaja tijekom transferne sage Antoinea Griezmanna. Ostali su neki repovi, Atletico je tada prijetio tužbama. Katalonci to nisu zaboravili.

Cadena SER tvrdi da će Barcelona dobiti dva milijuna eura ako se Atletico u sljedeće dvije sezone plasira u četvrtfinale Lige prvaka. Dakle, više je tu riječ o simbolici i principu nego o ozbiljnim iznosima. Bartomeuu će to dobro doći kao argument u prepirkama s oporbom i brojnim kritičarima. Kao, eto, dobili smo nešto.

To je verzija katalonskih medija, koji ističu da je Suarez sada na potezu. Ako kaže OK, transfer će biti zaključen. Mali problem je u tome što je Suarez dogovorio svoje uvjete s Atleticom na osnovi pretpostavke da će doći besplatno.

Riječ je o devet milijuna eura neto po sezoni. Budući da će Atletico ipak morati nešto platiti Barceloni, Suarez će vjerojatno morati pristati na smanjenje plaće ako se postavljeni uvjet ispuni. Možda i Atletico pristane to preuzeti na sebe.

gol expired Kakva ludnica u Barceloni: Suarez eksplodirao od bijesa! Sve je bilo gotovo, a onda grom iz vedra neba divider

U Barceloni tvrde kako se još uvijek ne može reći da je posao zaključen jer se Suarez još nije službeno očitovao. No kako stižu informacije da se Urugvajac već oprostio sa suigračima u Barceloni, navodno je bilo jako emotivno, vjerojatno je spreman prihvatiti ponudu.

Madridski mediji imaju bitno drukčiju verziju priče. Marca tvrdi da je Suarez poludio kada je čuo da mu Bartomeu stopira transfer. Poslao mu je poruku da postoje samo dvije opcije: ili će prijeći u Atletico ili će ostati u Barceloni. Suarez je praktički otpisan od strane novog trenera Ronalda Koemana.

Nizozemac mu je kazao da na njega ne računa. Ako ostane, pitanje je koliko će igrati. Suarezov ostanak za Barcu bi bio golemi trošak jer godišnje zarađuje oko 15 milijuna eura neto. Urugvajac dobro zna kakva je financijska situacija u Barceloni. Mogao je pretpostaviti da si Bartomeu ne može dopustiti takav luksuz.

Držati tako skupog igrača na klupi u kriznim vremena graničilo bi s ludošću. U nekim drugim okolnostima možda bi se i mogli tjerati principi, Suarez bi možda poslužio kao primjer drugima koji se drznu ići protiv kluba, ali u današnje doba to se čini nemogućom misijom. U pitanju je trošak od 30 milijuna eura godišnje u bruto iznosu. Urugvajčeva otpremnina bit će puno manja, a možda će naposljetku leći i ta dva milijunčića. Uvjet nije pretjerano težak.

gol expired Propuh na jednoj poziciji: Barca zaradila 30 milijuna eura i mora u hitnu kupovinu divider

Suarez neće biti jeftin ni za Atletico. U bruto iznosu stajat će ga 18 milijuna eura godišnje. Treba imati na pameti da se radi o igraču koji je napunio 33 godine. Madriđani su također dvojili, no presudilo je uporno inzistiranje Diega Simeonea.

Argentinski stručnjak htio je samo Suareza, zapeo je za njega i nije htio nikoga drugog. Kako o Suarezovim igračkim kvalitetama ima visoko mišljenje i glavni direktor i suvlasnik kluba Miguel Ángel Gil, Atletico je krenuo u operaciju, iako se šuškalo da Urugvajca želi i moćni Juventus.

U nogometu nije gotovo dok igrač ne stavi potpis na ugovor. To se još uvijek nije dogodilo pa treba biti oprezan. Kopernikanski obrati uvijek su mogući. Eto, jučer ujutro je puštena vijest da je sve gotovo, da bi poslijepodne pukao grom iz vedra neba, Bartomeu je sve stopirao, a onda je u kasnim satima opet došlo do otopljenja.

Novi Lucky Punch: Adesanya vs Costa i prve MMA borbe u Hrvatskoj

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider