Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DOBAR SE POSAO RADI

Dva najvažnija čovjeka ostaju u Istri i iduće sezone

Saša Bjelanović produžio je ugovor s Istrom na čijoj je poziciji sportskog direktora, a u pulskom prvoligašu ostaje i trener Gonzalo Garcia.

Gonzalo Garcia (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Predsjednik NK Istre 1961, Branko Davide Vincenti, u petak je na konferenciji za novinare u Puli rekao kako trener prve momčadi Gonzalo Garcia radi jako dobar posao te da pulski prvoligaš ima ugovor s njim za još jednu sezonu.

Produžen ugovor Bjelanoviću

"Produžili smo ugovor s našim sportskim direktorom Sašom Bjelanovićem, s kojim smo iznimno zadovoljni. Pokazao je kvalitetu, stručnost i ljudskost pa vjerujemo da je to još jedan bitan čimbenik za rast našeg kluba.

Što se tiče trenera Garcije, on ima s nama ugovor i za iduću sezonu i mi očekujemo da ćemo nastaviti suradnju. Jako smo zadovoljni njegovim radom", istaknuo je predsjednik Vincenti.

Dodao kako je jasno da je njegov dobar rad prepoznat i da je on postao atraktivan mnogim drugim klubovima, ne samo u Hrvatskoj nego i vani. No, ponovio je, Istra 1961 ima ugovor s njim za još jednu sezonu.

Dolazak predsjednika Istre 1961 Branka Davide Vincentija na konferenciju za novinare u sklopu Dana nogometa "Branko Bubić", na kojoj su se novinarima obratili i predstavnici iz LaLige i Deportivo Alavesa, bila je prilika da se s prvim čovjekom kluba raspravlja i o lošem travnjaku na Drosini te o odnosima s Gradom.

Uskoro rješenje za travnjak na Drosini

"Upravo je prije dva dana u Pulu doputovalo izaslanstvo iz Italije koje je snimilo stanje travnjaka i sada čekamo da nam pošalju rezultate onoga što su vidjeli i što predlažu po pitanju njegove sanacije", naglasio je Davide Vincenti potvrdivši kako se u Balama završava postavljanje montažne teretane:

"Ona izgleda dosta dobro, a istovremeno smo u fazi iznalaženja financijske konstrukcije za radove na izgradnji terena. Istra sama ne može podnijeti financijski teret izgradnje kampa, pa radimo s Deportivo Alavesom da nađemo najbolje rješenje. Prva momčad je već počela s treninzima u Balama jer onaj travnjak koji je saniran je dosta dobar i vjerujem da neće biti problema oko treninga."

Naime, pulski prvoligaš bio je naprosto prisiljen kamp graditi u Balama, nakon što klub nije dobio "zeleno svijetlo" da se isti gradi u Puli.

Predsjednik kluba je u petak potvrdio da je vodstvo kluba, s obzirom da se prva momčad Istre 1961 bori za premijerni europski iskorak, dogovorio eventualne novčane nagrade za to u suradnji sa sportskom direkcijom.

"Nagrade su predviđene ako uspijemo ostvariti povijesni izlaz Istre 1961 u Europu" - zaključio je Branko Davide Vincenti dodavši kako bi na financijskom planu Istri 1961 puno pomoglo kada bi se Deportivo Alaves vratio u La Ligu. Ovaj klub trenutno zauzima četvrto mjesto na prvenstvenoj ljestvici druge španjolske LaLige, s jednim bodom manje od plasmana koji vodi u Prvu LaLigu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider