Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraj jedne epizode

Bjelica se oprostio od vojnika kluba: Posljednji nastup upisao je prije šest godina!

Hrvatski trener Nenad Bjelica oprostio se od Jakoba Buska iz Union Berlina na kraju sezone.

Nenad Bjelica (Foto: Afp)

Ono o čemu se već neko vrijeme nagađalo, konačno je dobilo službenu potvrdu. Union Berlin, momčad hrvatskog stručnjaka Nenada Bjelice, se nakon dugih osam i pol godina rastaje sa vojnikom kluba Jakobom Buskom.

30-godišnji danski vratar je bio dio momčadi koja je ispisala najljepše stranice klupske povijesti, osigurali su plasman u njemačku Bundesligu i tri puta igrali Europu, no potpuno je bizarno da na travnjaku nije proveo ni jedne jedine minute.

Kad se radi o službenim natjecaljskim utakmicama, Busk je posljednji nastup upisao, pazite sad, prije gotovo šest godina. Bilo je to u travnju 2018. godine na utakmici protiv Duisburga, dok su Berlinčani još igrali 2. njemačku Bundesligu.

Kod dvojice trenera bio je prvi vratar, no ozljede i obiteljski problemi su učinile svoje. Polako je gubio svoje mjesto u prvoj momčadi, no malo tko je mogao očekivati da će situacija tako razviti, da će vječno sjediti na klupi.

No za razliku od većine nogometaša, nije potonuo, bio je omiljenik lik svlačionice, a na svakom treningu je davao maksimum. Kicker tako piše da su njegovi ispadi bijesa, gunđanje i vrištanje bili sastavni dio svakog treinnga.

U posljednje se vrijeme sve više spominjala mogućnost da Busk ostane u klubu, kao trener vratara, no odbio je tu mogućnost. Tek mu je 30 godina i još želi igrati, a da stvar bude gora u oproštajenom nastupu protiv Magdeburga morao je ranije izaći iz igre.

Zadobio je ozljedu potkoljenice u prijateljskom ogledu, zbog čega je Bjelica morao povući zamjenu u 69. minuti...

Ante Rebić i Ivan Perišić Hajduk želi dovesti srebrnog Vatrenog iz Rusije: Na Poljudu se slaže paklen napad? divider

Stadion Maksimir Maksimir nije najgori stadion u Europi: Postoje čak dva lošija, pogledajte ih divider

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider