Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiv potez

Bjelica preuzima renomiranu europsku reprezentaciju, sve otkrio tvit nogometne legende?

Nenad Bjelica jedan je od kandidata za preuzimanje poljske nogometne reprezentacije.

Nenad Bjelica (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Nakon poraza od Francuske (1:3) u osmini finala Svjetskog prvenstva poljski nogometni savez odlučio je da neće produžiti suradnju s izbornikom Czeslawom Michniewiczem.

Upustili su se u potragu za njegovim nasljednik, a jedan je od glavnih kandidata bivši trener Osijeka i Dinama Nenad Bjelica.

Hrvatski je strateg proveo gotovo dvije godine u poljskom nogometu, vodio je Lech iz Poznana i ostavio sjajan dojam na tamošnju nogometnu zajednicu. Naučio je poljski, odlično poznaje domaći nogomet, a ni Poljaci ne bi imali ništa protiv njegova dolaska.

Mladi Vatreni Veliki hrvatski talenti blizu odlaska u isti inozemni klub: Bundesligaš želi mlade Hrvate! divider

Bjelica, dakako, nije jedini koji se spominje među potencijalnim kandidatima za izborničku funkciju Poljske. Tu su još Paulo Bento, Claudio Ranieri, Andrij Ševčenko, ali čini se da Bjelica ima najveće šanse.

Zbigniew Boniek, legenda poljskog nogometa, objavio je na službenom profilu na Twitteru status koji su mnogi protumačili kao znak da Bjelica preuzima klupu Poljske. Između dvije poljske zastave stavio je inicijale NB.

Boniek je obnašao dužnost predsjednika poljskog nogometnog saveza i poljskog zbornika, a trenutačno je potpredsjednik UEFA-e.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider