Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"zaslužili smo bolje"

Bjelica otkrio što je jedino zamjerio Mamiću i gdje je puklo: "To najviše boli"

Bjelica je otkrio pojedine detalje odnosa sa Zdravkom Mamićem...

Zoran Mamić i Nenad Bjelica (Foto: Slavko Midzor/Pixsell)

Nenad Bjelica više nije trener Dinama. Interesa za njegovim uslugama već ima, a dok ne potraži novi angažman, oglasio se i o detaljima rastanka s Dinamom.

Bjelica tvrdi da su nesuglasice počele u zimskom prijelaznom roku.

"Nisam bio presretan što su dovedeni neki mladi igrači, a da me se oko toga nije informiralo. To me pogodilo, više zbog načina, jer smo do tada tako radili u Dinamu. Opet, pričali smo, nije to bilo ništa preveliko, nikakva stvar preko koje ne bi mogli prijeći. Nije bila niti svađa, jednostavno je to bila jedina situacija u protekla 22 mjeseca gdje smo se mimoilazili u mišljenjima. Ali, ni u braku se ne rastajete od supruge ako imate suprotna mišljenja, tako da nisam slutio kako bi se sve moglo završiti na ovakav način", rekao je za 24 sata.

Stadion Betisa Benito Villamarin Dalić odbio bogatu ponudu, Bjelicu želi i klub iz lige petice: Ludi navijači, sjajan stadion i velike ambicije

Bjelica je potvrdio da je ta situacija bila uzrok njegove nervoze tijekom i nakon utakmice protiv Osijeka, ali nije imao dojam da će tako brzo završiti suradnja s Dinamom.

"Meni je Zdravko Mamić poslije pobjede nad Rijekom, a bilo je to koncem veljače rekao da me niti za velike novce neće pustiti da odem iz Dinama. Baš tako, da ništa ne planiram, jer me klub neće pustiti niti za ozbiljne novce."

Ipak, točka pucanja bila je Dinamova odluka o smanjenju plaća, a otkazi stručnom stožeru znak da Bjelica više neće biti trener.

"Mislim kako ni tajming, ni način, ni količina novca koja se htjela svima reducirati nije bila dobro odluka. A pogotovo način. Gledajte, vi takvu odluku ne možete donijeti u pola dana, o njoj se treba pričati. Ovi igrači i moj trenerski tim su zaslužili da se s njima barem razgovara. I to najviše boli, taj način kako je sve odrađeno. Ovi igrači i treneri su zaslužili bolji rasplet cijele situacije."

Slaven Bilić i Ryan Giggs 1997. godine Neispričane anegdote o Slavenu Biliću: ''Stao bi u vožnji i izašao van zbog pjesme''

"S otpuštanjem cijelog mog stručnog stožera sve je bilo jasno", dodao je. Naglašava da je njegov odnos sa Zdravkom Mamićem bio korektan, ali da ipak ima jednu zamjerku.

"Imao sam njegovu podršku, čuli bi se onako informativno, a nikada mi nije ništa nametao ili naređivao. Znam da to neki ljudi ne žele čuti, ali smo imali baš kvalitetan odnos. I zbog toga me još više pogodila ona objava svih primanja mene i mog stožera", rekao je.

"Ovo su bili tajni podaci, ne znam je li to bio trenutak slabosti ili frustracije, no svakako objava naših primanja nije bila na nivou takvog kluba. Nije mi drago zbog toga, a to je jedina moja zamjerka u odnosu sa Zdravkom Mamićem'', kazao je Bjelica.
 

Nastavi čitati