Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Željno iščekuju utakmicu

Bjelica objasnio zašto je važno pobijediti Anderlecht: ''Ulog je jako velik''

Dinamo dočekuje Anderlecht na Maksimiru u posljednjem kolu natjecanja po skupinama Europske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan uoči utakmice s Anderlechtom pred novinare su izašli trener i branič Dinama, Nenad Bjelica i Petar Stojanović.

Prvi je riječ uzeo trener Dinama. Kakva je atmosfera u momčadi?

''Dobra, odlična. Svi koji su igrali za vikend u stanju su igrati, a oni koji nisu igrali dobro su se odmorili. Vidjet ćemo tko će istrčati. Dobro je raspoloženje, željno iščekujemo utakmicu, želimo pobjedu i nova tri boda'', kazao je Bjelica.

Stojanović je dodao:

''Složio bih se s trenerom. Stvarno je dobra atmosfera, spremni smo za utakmicu. Želimo pobjedu i da na najbolji mogući način završimo natjecanje u skupini'', kazao je Stojanović koji je potom odgovorio na nekoliko pitanja:

Kako vas se dojmio Anderlecht?

''To je vrhunska ekipa, imaju kvalitetne igrače. Mi smo toga svjesni, no i mi imamo svoje kvalitete. Trebamo ih poštovati, ali i biti svjesne svoje kvalitete. Pokazali smo kakva smo momčad, tako želimo i nastaviti.''

Imali ste malih problema s ozljedom?

''Ne razmišljam o tome. Svaku utakmicu treba ići punim gasom. Treba pobijediti, to je jedino što nas zanima.''

Dolaze dvije velike utakmice na Maksimiru, prvo Anderlecht, a potom derbi s Hajdukom. Sjajan prilika da se zaokruži fantastična Dinamova jesen.

Dinamo sam kreće u izgradnju novog stadiona: Rekordni transfer Olma može pokriti troškove Momčad Dinama na Maksimiru (Photo: Marko Prpic/PIXSELL) Stadion Maksimir (Screenshot)

''Slažem se. Mi trenutačno razmišljamo samo o Anderlechtu, a tek potom ćemo razmišljati o derbiju, koji je isto tako bitan. Idemo utakmicu po utakmicu'', zaključio je Stojanović.

Bjelica je odgovorio na isto pitanje.

''Želimo polusezonu završiti s dvije pobjede. Dvije su jake utakmice u nizu, ali imamo na dispoziciji preko dvadeset igrača i svi su spremni.''

Dinamo je osigurao prvo mjesto u skupini i plasman u drugi krug natjecanja. Po tom pitanju utakmicu mu nije bitna...

''Važno je zbog svega pobijediti Anderlecht. Prije svega zbog nas, a onda i zbog hrvatskog nogometa i koeficijenta, a sve kako bismo skupili dovoljno bodova da za dvije godine imamo dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Ulog je jako velik i treba sve dati za pobjedu.''

Hoće li trener čuvati igrači kojima prijeti akumulirani žuti kartoni?

''Nećemo razmišljati o kartonima. Nema kalkulacija, nema namještanja trećeg kartona, to nikad ne radimo. Ako se i dogodi karton, imamo dovoljno igrača da svakoga zamijenimo. Od igrača zahtijevam da daju sve od sebe, pa kako onda da ih tražim da se čuvaju. Izvest ću momčad za koju mislim da može dobiti utakmicu, a ostalo me ne zanima.''

Kakav je Anderlecht u odnosu na prvu utakmicu? Jesu li se Belgijci podigli?

''Njihov trener dosta mijenja momčad, i sistem i igrače, traže dobitnu kombinaciju. Ne primjećujemo poboljšanje rezultata, možda igraju nešto bolje, ali u rezultatskom smislu nema nekog napretka koji bi zadovoljio tako veliki klub. U biti nam je svejedno tko će biti s druge strane, mi moramo ispuniti svoje zadatke'', zaključio je Bjelica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider