Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zadovoljan izvedbom

Bjelica nakon petarde u povratničkom debiju: "Boljela me glava dva dana jer nisam znao koga staviti"

U povratničkom debiju Nenada Bjelice na klupi Dinama, Modri su slavili 5:1 protiv Lokomotive.

Nenad Bjelica (Foto: Goran Mehkek)

Nenad Bjelica ponovno je zasjeo na klupu Dinama i izgledno zaustavio krizu koja je zahvatila zagrebački klub. 5:1 domaća pobjeda nad Lokomotivom donijela je stabilnosti u kamp Modrih, a nakon utakmice Bjelica je bio zadovoljan:

"Čestitam igračima, navijačima i svim ljudima u klubu. Važna pobjeda, nakon teškog razdoblja. Konsolidirali smo se, puno smo pričali, a iako nismo puno trenirali napravili smo sve što smo htjeli, od prve minute i u taktičkom i svakom drugom smislu. Sad se možemo u miru pripremati za Monaco.", kazao je Bjelica i konkretnije opisao kako je pripremao momčad.

"Puno smo pričali, grupno i individualno, ali bilo je premalo vremena, No, dovoljno da pokažemo pravo lice. Radili smo na psihološkom planu, ali rekli igračima kako želimo da se ponašaju na terenu, izvan terena. I dobro smo izledali!. Zabili smo pet golova, imali još šansi. Žao mi je što smo primili gol, ali Lokomotiva nam je napravila manje nego supranici u prijašnjim utakmicama. To je zato što smo dobro igrali u oba smjera, baš kako smo se dogovorili."

Koliko će ova 'petica' utjecati na samopozdanje momčadi?

"Svaka pobjeda bi nam dobrodošla, ali kad zabiješ pet golova, pogodiš dvije grede onda to sigurno dodatno utječe na samopouzdanje. Bernauer i Torrente? Igrali su prvi put zajedno, tražili smo da imaju jednostavna rješenja, da ulaze u igru. Ali, danas je momčad čitava bila kompaktna, onda je i stoperima lakše igrati."

Kazao je na predstavljanju da đeli okomitiji, konkretniji Dinamo?

"Pragmatičan sam trener, ne umirem u ljepoti, ali želim, pobjeđivati, želim rezultat. Ako ćemo do rezultata doći dugom loptom do Petkovića, to nije nabijanje, to je rješenje. Nismo još ništa trenirali, ali rekli smo igračima što želimo od njih i puno toga su i primijenili na terenu."

Što mu je bilo najbolje ove večeri, što ga je, možda, naljutilo?

"Sam osjećaj biti na klupi Dinama je predivan, pljesak s tribina mi puno znači. Bio je potreban gol i Petkoviću, Ademiju, Baturini, Torrente je zabio prva dva gola u karijeri. Nije me naljutilo ništa, možda taj primljeni gol, ali Lokomotiva je dobra momčad, koja nas može ugroziti, ali manje nego suparnici u zadnje vrijeme."

Kakva je situacija sa Stojkovićem, koji nije bio u kadru? Možemo li se nadati Theophileu i Mmaeeu za Monaco?

“Stojković je na treningu malo osjetio mišić, ali mislimo da nije ništa ozbiljno. Samo mu se, čini mi se, zgrčio mišić, ali nismo željeli ništa riskirati. Theophile-Catherine može biti opcija za srijedu, ali Mmaee ne. Theophile-Catherine će igrati samo ako bude sto posto spreman.”

Koliko je ovih 11 blizu početnoj postavi za Monaco?

“Blizu su, sviđa mi se kako su igrali, ali kad vidite tko je ušao… To su reprezentativci, Kulenović je prvi strijelac lige, a još nisam uveo ni Kačavendu. Imamo jako kvalitetan kadar, boli me dva dana glava jer nisam znao koga staviti, osobito u ofanzivnom dijelu. Svaku utakmicu se moramo bacati na glavu i svi koji igraju moraju iskoristiti šanse.”

Kako ste zadovoljni trkačkim segmentom ekipe?

“Dosta smo trčali. Tranzicija po izgubljenoj lopti je bila kvalitetna, puno bolja nego u zadnjim utakmicama. Branili smo se sa svih 11 igrača, Petković je bio prvi obrambeni igrač i jako dobro je usmjeravao njihovu igru kako smo željeli. Omogućio nam je da se dobro brani, vidjet ćemo i brojke.”

Vodili ste 11 utakmica protiv trenera Monaca, jeste li se čuli?

“Malo smo izgubili kontakt otkad sam otišao iz Austrije, Adi Hütter je jako simpatičan lik. Jako mi je drago da je na nivou na kojem je, on je to zaslužio svojim radom. Imamo i zajedničkog menadžera, puno toga nas povezuje i kao dobrog prijatelja ću ga željeti pobijediti.”

Ivan Erslan u kutu VIDEO Samo sat prije ulaska u borilište, Ivan Erslan doživio je ozljedu zbog koje bi mnogi otkazali borbu divider

Ante Budimir VIDEO Vatreni odigrao utakmicu života! Zabio dva pogotka Barceloni i nanio im prvi ligaški poraz divider

Dinamo slavi pogodak protiv Lokomotive Bjelici je laknulo, Baturina i Petković odmah živnuli: Monaco će dati pravi odgovor, ali... divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Na povratku Bjelice na Maksimir, pukla je petarda... ⚽️
GOOOL! Dašak nade za Lokose, zabio je Dinamov talent na posudbi.

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dinamo vodi 3:0, zabio je Ademiiii!

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
Nažalost, Cutelaba je bio bolji... 🤝

Erslan je izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Samo se nadamo da je lijevo koljeno okej. 💪