Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Bjelici je laknulo, Baturina i Petković odmah živnuli: Monaco će dati pravi odgovor, ali...

Dinamo je u prvoj povratničkoj utakmici Nenada Bjelice na klupi Modrih visoko porazio Lokomotivu i najavio da se budi…

Dinamo slavi pogodak protiv Lokomotive (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Nenad Bjelica započeo je novi mandat na klupi Dinama visokim trijumfom (5:1) protiv Lokomotive.

Počelo je već dobro na predstavljanju. Maksimirske tribine dočekalo su ga pljeskom, tako da je mogao odahnuti. Po širokom smiješku vidjelo se da mu je laknulo. Dojam je da mu je većina navijača oprostila nemili rastanak i zapaljive izjave dok je bio trener Osijeka.

Ante Budimir VIDEO Vatreni odigrao utakmicu života! Zabio dva pogotka Barceloni i nanio im prvi ligaški poraz divider

Kao i svakom treneru, Bjelici će suditi rezultati, ali započeo je po željama. Nakon poraza od Hajduka i Slavena u prethodna dva kola SuperSport HNL-a, Modri su se vratili pobjedama protiv stare mušterije.

Bjelica odlično startao

Dinamo je rezultatski prilično lako svladao Lokomotivu. Prvo poluvrijeme nije bilo bajno, no slavina se otvorila u drugom dijelu. Prerano je za dugoročnije konstatacije jer ove sezone slabašna Lokomotiva nije neko mjerilo.

Renato Moicano i Benoit Saint Denis VIDEO Sjajnu parišku UFC priredbu završio krvavi rat, Ivan Erslan poražen u svom debiju divider

Tek ćemo u sljedećim utakmicama vidjeti je li šok-terapija uspjela, no za Bjelicu je započelo odlično. Maksimir je bio utvrda Bjeličina Dinama u prvom mandatu, a ako se po jutru dan poznaje, mogao bi biti i u drugom.

Baturina i Petković odmah živnuli

Novi-stari trener Dinamo može biti zadovoljan rezultatom i postotkom realizacije. Može biti zadovoljan i igrom, posebice u drugom poluvremenu. Bjelica je najavio agresivniji i dinamičniji Dinamo, a to je protiv Lokomotive i ispunio.

Osim da prodrma momčad i vrati energiju, jedan od posebnijih zadataka koji je postavljen pred Bjelicu na startu novog mandata bio je probuditi usnulog i posrnulog Martina Baturinu te podignuti anemičnog Brunu Petkovića.

Stare snage 

Baturina je otključao Lokose, konačno je postigao pogodak, a i Petković je izgledao puno energičnije. Pod dirigentskom palicom trenera koji ga je postavio na "zvjezdanu mapu" djelovao je osjetno rastrčanije i raspoloženije nego pod Sergejom Jakirovićem.

Bjelica je iznenadio s udarnim sastavom, ostavio je Sučića i Pjacu na klupi. Na mjestima zadnjih veznih oslonio se na iskusne snage - Mišića i Ademija. Potonji je izašao iz duboke sjene i postigao pogodak. Torrente je u zadnjem redu odigrao sasvim korektno, a još je bio dvostruki strijelac.

Monaco će dati pravi odgovor, ali...

Sve skupa je dobar znak za Modre, no jasno je da s nekim dubljim procjenama moramo još pričekati. Nakon utakmice s Monacom u Ligi prvaka bit ćemo puno pametniji.

Ove sezone već je bilo popriličnog zalijetanja u procjenama odnosa snaga u hrvatskoj ligi i vrijednosti Dinamove momčadi, a onda je za Modre stigao hladan tuš protiv Hajduka, pa debakl protiv Bayerna i sve se okrenulo za samo nekoliko dana. Slaven je već prebacio opekline trećeg stupnja.

Stoga ćemo biti oprezni, nećemo bubnjati o preporodu ili renesansi, no rezultat i igra sugeriraju da je Bjelica uspio na startu barem animirati Modre. Za kakve domete je to dovoljno, to ćemo tek vidjeti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Na povratku Bjelice na Maksimir, pukla je petarda... ⚽️
GOOOL! Dašak nade za Lokose, zabio je Dinamov talent na posudbi.

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dinamo vodi 3:0, zabio je Ademiiii!

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
Nažalost, Cutelaba je bio bolji... 🤝

Erslan je izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Samo se nadamo da je lijevo koljeno okej. 💪