Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Informacija s izvora

Stigla jaka potvrda: Bjelica na korak od velikana, prihvatio uvjete

Nenad Bjelica uskoro bi mogao sjesti na klupu Fenerbahcea…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turski nogometni div Fenerbahce uskoro će inaugurirati novog trenera. Nakon dugotrajne potrage izbor je maksimalno sužen.

Ugledni TRT Sport, koji je u Turskoj kao, primjerice, RAI u Italiji, objavio je da je Nenad Bjelica najozbiljniji kandidat, dapače da je na korak od klupe Fenera.

Podsjećamo da je GOL.hr još prije devet dana prvi objavio informaciju da je bivši trener Dinama u ozbiljnim kombinacijama za novog trenera Fenerbahcea.

gol expired Tek je napustio Dinamo, a već bi mogao u sedlo: Bjelica na meti velikana koji slaže momčad za prvaka divider

„Fenerbahce je dao verbalnu ponudu Bjelici. Čelnici kluba u stalnoj su telefonskoj vezi s hrvatskim stručnjakom. Bjelici smatra da su predstavljeni uvjeti zadovoljavajući i da ih može prihvatiti“, stoji u članku koji je potpisao Yagiz Sabuncoglu, poznati turski novinar koji je na izvoru informacija.

Bjelica na korak od klupe Fenerbahcea

Slovi kao jedan od najinformiranijih novinara u Turskoj. Sabuncoglu je u odličnim odnosima s čelnicima Fenerbahcea, točnije s predsjednikom kluba Alijem Kocom (53). Klubom upravlja jako bogata turska obitelj Koc.

Ali je najmlađi sin glave obitelji Rahmi Koca. Iako je i u Turskoj kriza, klub ima novca, no nema dobre rezultate posljednjih godina. Kako smo već napisali, Bjelica može očekivati plaću između 1,5 i 2 milijuna eura neto.

Uskoro pada odluka 

„Očekuje se skori sastanak Uprave kluba. Kada se to dogodi, konačna odluka bit će donijeta u najkraćem roku i potom službeno prezentirana“, piše turski kolega koji je u međuvremenu objavio informaciju kako se Bjelica našao s gazdom kluba.

Kaže da su porazgovarali o projektu i razmijenili ideje. Nije jasno kada se to točno dogodilo, ali Bjelica ili točnije njegov zastupnik ovih se dana lako mogao naći s emisarom kluba. Fenerbahce ih ima u svakoj jačoj nogometnoj zemlji, posebice u Njemačkoj i Austriji. Bjelica ima obiteljsku kuću u Klagenfurtu i trenutačno se tamo nalazi. Ako je morao u karantenu, ne znači da ne može obavljati poslove preko telefona ili svojih zastupnika. 

Ključan posrednik rodom iz Novog Pazara

Kako saznajemo od turskih izvora, Fenerbahce je s Bjelicom prvo kontaktirao preko Mirsada Turkcana, bivšeg proslavljenog turskog košarkaša, svojevremeno i NBA igrača, koji je karijeru zaključio upravo u Fenerbahceu.

Turkcan je rodom iz Novog Pazara, prezivao se Jahović prije nego što je uzeo tursko državljanstvo. Kako je blizak vodećim strukturama kluba te odlično govori i razumije hrvatski jezik, navodno je poslužio kao savršeni posrednik. 

 

Bjelica je već danima udarna tema u turskim medijima i tamošnjoj sportskoj javnost, ali i među Turcima koji navijaju za Fener širom Europe i svijeta, a ima ih na desetke milijuna.

Posebice je veliki interes u Njemačkoj gdje živi puno Turaka. O Bjelici naširoko pišu novine i portali, snimaju se televizijske emisije i diskutira na Fenerovim Youtube kanalima.

Bjelica glavna tema turskih medija 

O tome mogu osobno posvjedočiti, posljednjih dana imao sam puno poziva i poruka turskih novinara i običnih navijača, jer su ekskluzivne informacije GOL.hr-a prenošene u turskim medijima i izazvale se veliku pažnju tamošnje javnosti.

gol expired Tehnika Schmeichela i danskih vratara koja će vas oduševiti: ''Bilo je zadovoljstvo učiti od njega'' divider

Navijači Fenera važe za jedne od najtemperamentnijih u Turskoj i cijeloj Europi. Zanima ih praktički sve o hrvatskom stručnjaku, od temperamenta i radnih navika do filozofije i stila nogometa koji gaji. Fener mora igrati ofenzivno, a Turci percipiraju Bjelicu kao trenera koji preferira napadačku igru.

Jako dobro pamte kako je Dinamo razbio Fenera u Zagrebu. Pisali smo da su prvo pušteni probni baloni na društvenim mrežama. Navijači su jako pozitivno reagirali i to je bio signal vodstvu kluba da krene po Bjelicu.

Fenerova klupa jedna je od najvrućih u Europi. Ako Bjelica sjedne na nju, neće imati izbora. Morat će igrati napadački i – pobjeđivati. Fener je posljednjih godina u krizi, za njegove kriterije već dugo čeka naslov prvaka (2014. posljednji). To je imperativ u sljedećoj sezoni. Vlasnici kluba odlučili su dovesti nova pojačanja kako bi konačno prekinuli crnu seriju.

Naslov prvaka imperativ

Obećavaju da će novi trener imati na raspolaganju respektabilnu momčad. Dugo su se lomili koga će postaviti na klupi. Kriteriji su visoki; tražili su dokaznog, iskusnog, a opet dovoljno mladog i energičnog stručnjaka koji će moći podnijeti golemi pritisak. Izgleda da je kuglica pala na Bjeličin broj.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider