Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pila naopako ili?

Bjelica: Bez obzira na Osijekovo prvo mjesto, Hajduk i Dinamo su glavni favoriti za titulu

Osijek ovog petka gostuje kod Lokomotive u sklopu 26. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred nogometašima Osijeka je gostovanje kod Lokomotive koje će odraditi već u petak, budući da ih u srijedu čeka novi težak ispit u gostima (polufinale Kupa protiv Rijeke).

Nakon što u prošlom kolu srušili Dinamo i izbili na čelnu poziciju u Prvoj HNL, atmosfera u i oko Gradskog vrta je odlična, ali trener Nenad Bjelica spušta loptu na zemlju.

Na konferenciji za medije u najavi dvoboja s Lokomotivom Bjelicu su novinari pitali tko je sada glavni favorit za naslov prvaka. Evo što je odgovorio:

Bjelica: Mi imamo bod više, ali i utakmicu više od Dinama

"Bez obzira na tablicu, mi nismo promijenili percepciju onoga što nas čeka, bilo bi tako i da smo bod iza Dinama, a kamoli sada kad imamo bod više, ali i utakmicu više od njih. Hajduk i Dinamo su najveći kandidati za titulu. Rijeka i mi možemo biti konkurentni, vjetar u leđa nam daju rezultati ova dva derbija."

Osvrnuo se trener Osijeka i na veliki nedjeljni trijumf nad Dinamom, ostvaren na 75. rođenadn kluba iz Gradskog vrta.

"Nismo baš imali previše vremena slaviti. Igrači su se dosta i emotivno i fizički ispraznili pa ih nismo htjeli opterećivati taktičkim treninzima već smo naglasak stavili na regenraciju."

Osijek će protiv Lokomotive nastupiti bez Slavka Bralića koji ima tri žuta kartona.

"Nema ni Nejašmića, Ercega i Bartoleca koji su ozlijeđeni. Svi ostali su na raspolaganju."

Osijek uz svog Ukrajinca Čeberka

Jedan nogometaš Osijeka s posebnom zebnjom promatra što se događa u Ukrajini. Riječ je, naravno, o Jevhenu Čeberku, ukrajinskom braniču kojeg je Osijek ove sezone otkupio od austrijskog LASK-a. Bjelica kaže da mu cijeli klub stoji na raspolaganju.

Ako će tražiti dva, tri, pet ili 10 dana slobodno kako bi otišao posjetiti obitelj, nije nikakav problem. On zasad to odbija, kaže da mu je obitelj na sigurnom premda je i njihov grad, koliko čujem, opkoljen. Nadamo se što bržem kraju besmislenog rata koji njegov narod proživljava.

Manceov pogodak za osječko rušenje Dinama

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider