Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KLADITE LI SE NA X?

Bivši poljski prvak potpuna je suprotnost Hajduku: Jedan ovosezonski podatak je iz rubrike vjerovali ili ne!

Poljska Ekstraklasa gotovo svake sezone ponudi nešto zbog čega ju možemo nazivati najluđom nogometnom ligom u Europi.

Igrači Piast Gliwica (Foto: Guliver Images)

Ako pratite poljsku Ekstraklasa nogometnu ligu, barem putem pregleda rezultata, može vam već sezonama unazad biti vrlo zabavno. Liga je to koja često nudi iznenađenja, gotovo pola sudionika lige sa startnim šampionskim ambicijama, a nerijetko i neočekivane prvake.

Takav je bio prošlosezonski Rakow, a jedan od ostalih bila je momčad Piast Gliwica, koja je 2019. godine osvojila naslov prvaka, a sezonu ranije bili su praktično do posljednjeg kola u grčevitoj borbi za ostanak u ligi, završivši tek s jednim bodom iznad momčadi Nieciecze, koju su u posljednjem kolu savladali.

Piast ne pobjeđuje, ali ga ove sezone nitko ne želi za protivnika

Oni su i ove sezone momčad s najluđim podatkom. Trenutno nisu u borbi za prvaka, ali niti u borbi za ostanak u ligi, no protivnik su koga nitko ne želi protiv sebe.

Naime, u 16 dosad odigranih kola, Piast je izgubio samo dvaput. No, problem je što su jednako toliko puta i pobijedili. To bi značilo da su u čak 12 utakmica odigrali remi.

To je 75 posto, odnosno svaka četvrta utakmica im završava s pobjedom jedne momčadi, sve ostale su bez pobjednika, odnosno popularni X.

Da ste se kladiti samo na njihove "X-ove", prošli biste jako dobro

E sad, da ste se kladili na neodlučene susrete ove poljske momčadi, mogli ste se poprilično obogatiti.

Uzmimo primjer da je neki prosjek tipa "X" tečaja oko 3.50 (iduća Piastova utakmica je na 4.10, da vidimo ima li hrabrih). Ako je netko svaku njihovu utakmicu odigrao po 10 eura na X, znate li kako bi prošao?

Ukupno bi to bilo 160 eura uloga, a zarada bi bila 12 puta po 35 eura. To je 420 eura, dakle sav uloženi novac biste umnožili s 2.5. Nije loše, zar ne? Ali, tko bi to očekivao.

Sve u svemu, Piast je trenutno pravi fenomen europskog nogometa, za razliku od lidera SuperSport HNL-a, Hajduka, kojima se u 16 utakmica neodlučena ligaška ove sezone još nije dogodila.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider