Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Njegova istina

Salin agent otkrio pozadinu tragedije: ''Bio je napušten u hotelu kako bi sam organizirao putovanje''

Bivši nogometni agent Willie Mckay tvrdi da su on i njegov sin žrtveni jarci za avionsku nesreću u kojoj je tragično preminuo Emiliano Sala.

Emiliano Sala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

28-godišnji argentinski napadač Emiliano Sala preminuo je zajedno s pilotom Davidom Ibbotsonom, kada je zrakoplov Piper Malibu u kojem su putovali srušen u engleskom kanalu 21. siječnja, dva dana nakon što je s Cardiffom potpisao rekordni transfer.

Bivši nogometni agent Willie McKay pomagao je u sklapanju ugovora i dogovorio let, dok je njegov sin Mark bio agent koji je dogovorio prodaju iz Nantesa za 17 milijuna eura. McKay vjeruje da je Cardiff napustio igrača i ostavio ga da sam organizira putovanje, ustrajavajući kako je klub Premierlige mogao učiniti više.

''Bio je napušten u hotelu kako bi sam organizirao putovanje, kao da nitko u Cardiffu ništa nije radio'', izjavio je McKay za BBC.

''Pomalo je neugodno iz Cardiffove situacije, jer su imali igrača koji je vrijedi 17 milijuna eura, a zatim ga ostavili da sam bira hotel i potraži let. Mislim da se zbog toga osjećaju loše'', dodao je bivši nogometni agent.

Cardiff je osporio tu tvrdnju rekavši kako je odbijena njihova ponuda organiziranja komercijalnog leta za Salu.

Beskrajna tuga: U Argentini pokopan nesretni Emiliano Sala Pogreb Emiliana Sale (Foto: AFP) Pogreb Emiliana Sale (Foto: AFP) Pogreb Emiliana Sale (Foto: AFP) +1 Pogreb Emiliana Sale (Foto: AFP)

''Ljudi će tražiti žrtvenog jarca, počevši od mene, i na kraju će vjerojatno reći da je to greška pilota'', rekao je McKay.

Dok se potraga za Ibbotsonovim tijelom nastavila, istražitelji su rekli kako pilot nije imao dozvolu za komercijalni let i mogao je letjeti samo s putnicima iz EU-a na temelju dijeljenja troškova.

''To nije bio aranžman podjele troškova, jer Emiliano nije ništa plaćao. Kada pozovete taksi, pitate li vozača ima li vozačku dozvolu?'' upitao se McKay.

''To nije nešto o čemu razmišljaš. Samo smo htjeli vratiti momka kući i bili smo sretni što smo to učinili. Mislim da nitko nije odgovoran, to je bila tragična nesreća.''

''Neću sjediti ovdje i reći da sam žrtva, jer nisam. Ali za ljude oko mene, koji su podnijeli najveći teret, bilo je teško'', izjavio je McKay.

Nantes je uložio žalbu FIFA-i zbog odbijanja Cardiffa da plati prvu ratu naknade za transfer od 17 milijuna eura za Salu, a velški klub je rekao da su i dalje posvećeni ''osiguravanju pravednosti i odgovornosti'' oko dogovora, no inzistiraju da se prvo moraju utvrditi ''činjenice oko tragedije''.

''Nije me briga ako Cardiff ili Nantes plate, uopće nije me briga, jer ono kroz što smo prošli je totalni pakao'', zaključio je McKay.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider