Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BIO JE TREĆI NA SVIJETU

Bivši nizozemski reprezentativac dotaknuo dno: "Pronašli su ga u hotelu, drogiranog, mokrog i zbunjenog"

U teškoj osobnoj situaciji našao se bivši premierligaški stoper i nizozemski reprezentativac Daryl Janmaat.

Memphis Depay, Robin Van Persie i Daryl Janmaat (Foto: Afp)

34-godišnji bivši nizozemski nogometaš Daryl Janmaat primljen je na rehabilitaciju jedne klinike u Južnoafričkoj Republici, nakon što su mu otkriveni veliki problemi s drogom i alkoholom.

Nekad vrhunski desni bočni branič, koji je umirovljen lani, nedavno je bio dijelom velike potrage, koja je trajala cijelu noć. Naime, jedne večeri u nizozemskom Scheveningenu prijavljen je njegov nestanak, a potom je započela velika potraga.

Pronađen na drugom kraju grada u lošem stanju

Njega su pronašli već pred jutro, u jednom hotelu na potpuno drugom kraju grada od njegova dom, pod utjecajem droge i alkohola, potpuno dezorijentiranog, mokrog i zbunjenog.

Nizozemski mediji doznaju kako je Janmaat nedugo nakon toga upućen u jednu kliniku na samom jugu Afrike, gdje se zapravo poznati Nizozemci često liječe.

Janmaat je svoju karijeru završio nakon proljeća 2022. godine, s nepune 33 godine. Tada je nastupao za ADO Den Haag, u kojemu je postao tehnički direktor, ali nije se dugo zadržao na toj poziciji. Pretpostavlja se kako su njegovi problemi počeli već ranije te da je to jednim dijelom dovelo do kraja karijere nekad sjajnog braniča.

Osim za svoj matični ADO, gdje je počeo i završio karijeru, Janmaat je igrao za Heerenveen i Feyenoord, a zatim je otišao u Englesku, gdje je nastupao dvije sezone za Newcastle i četiri za Watford.

Za Nizozemsku je nastupio 34 puta, a bio je član rostera na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje je odigrao cijelu utakmicu u onoj velikoj pobjedi 5:1 protiv Španjolske, a zaigrao je i u utakmici za treće mjesto, gdje je Nizozemska osvojila broncu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider