Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Od vrha do dna

Igrao je na SP-u, a sad prosi za hranu i spava na kartonu, jedna deka i crna torba su mu sve što ima

Paul James bio je jedan od najvećih kanadskih nogometaša, a sad prosi po ulicama Londona.

Paul James (Foto: Profimedia)

Bivši nogometaš Paul James jedan je od najvećih kanadskih igrača svih vremena, za suparnika Hrvatske u skupini SP-a u Katru odigrao je 47 utakmica. Iako je rođeni Velšanin, postao je član kanadske nogometne kuće slavnih, bio neko vrijeme izbornik Kanade do 20 godina.

Ivan Perišić Rapsodija Tottenhama u gradskom derbiju: Sve je počelo Perišićevom asistencijom za Kanea divider

No vrijeme ponosa i slave daleko je iza njega, već šest godina živi u potpunoj bijedi. Svojedobno je imao veliku perspektivu, bio je jedan od najvećih talenata u državi, a vrhunac karijere bili su mu nastupi za Kanadu na SP-u u Meksiku 1986. godine. Bio je starter na svim trima utakmicama na tom mundijalu, do Katra jedinom nastupu Kanade na svjetskim prvenstvima.

Prosi po Londonu

Engleski novinari pronašli su ga na ulicama Londona kako prosi novac za hranu, već šest godina spava na kartonu, a jedna deka i crna torba su mu sve što posjeduje. Preživljava od milostinje i živi, kaže, od dana do dana.

Donny van de Beek Unitedovu pobjedu umrljala ružna ozljeda Van de Beeka, navijači razvili argentinsku zastavu s nožem u sredini divider

Iz Kanade je otišao 1998. godine zbog optužbi da je uzimao kokain, a upravo ga je ovisnost o drogi dovela do životne situacije u kojoj se sad nalazi. Dok je nešto imao, prodavao je sve što je bilo vrijedno kako bi financirao svoju ovisnost, a kaže kako je još uvijek ovisan i kako svaki novac koji može troši na drogu.

Ljetos mu je preminula majka, ali on je za to saznao tek dva mjeseca kasnije, a na ovu ispovijest engleskim medijima pristao je isključivo kako bi ponovo stupio u kontakt s vlastitim ocem. Kaže da četiri godine nije vidio nikoga iz obitelji i da mu je to trenutačno jedina želja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider