Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sam izašao s terena

Unitedovu pobjedu umrljala ružna ozljeda Van de Beeka, navijači razvili argentinsku zastavu s nožem u sredini

Englezi su igrali 19. kolo Premier lige.

Donny van de Beek (Foto: Afp)

Englezi su igrali 19. kolo Premier lige u utorak, a pobjedu Manchester Uniteda protiv Bournemoutha 3:0 umrljala je ružna ozljeda Donnyja van de Beeka, koji je čudesno išetao s terena skakutajući na izvrnutom koljenu.

Težak start na Nizozemca pogledajte OVDJE.

Navijači Crvenih vragova na tom susretu razvili su argentinsku zastavu s nožem u sredini u čast svojeg svjetskog prvaka Lisandra Martineza, kojeg zovu Mesar.

Manchester United upisao je četvrtu prvenstvenu pobjedu u nizu, svladao je na Old Traffordu Bournemouth 3:0. Bila je to treća utakmica zaredom kako United nije primio ni pogodak. U 23. minuti poentirao je Casemiro, Shaw je početkom drugog dijela, u 49., zabio za 2:0, a sve je riješio Rashford pogotkom u 86. minuti. Manchester United bodovno se izjednačio s trećim Newcastleom.

Arsenal i NUFC bez golova

U derbi utakmici 19. kola engleske Premier lige nije bilo pobjednika, na stadionu Emirates nogometaši Arsenala i Newcastlea odigrali su 0:0.

 

Bila je to tek treća ligaška utakmica ove sezone u kojoj Arsenal nije pobijedio. Drugi put je remizirao, jednom je samo dosad izgubio te je i dalje zadržao veliku prednost pred pratnjom. Uz utakmicu više od Manchester Cityja ima i osam bodova više, dok je devet bodova ispred Newcastlea i Manchester Uniteda.

Arsenal je bio bolji, napadao je i prijetio, ali je Newcastle zajedno s odličnim golmanom Popeom izdržao sve opasnosti te osvojio bod. U sudačkoj nadoknadi Arsenal je tražio jedanaesterac zbog navodnog Murphyjeva igranja rukom, ali sudac Madley ostao je nijem.

Mitrogol zabio

Iznimno je uvjerljiv bio Brighton u gostima kod Evertona, gdje je pobijedio 4:1. U prvom poluvremenu gosti su stekli pogodak prednosti nakon gola Mitome u 14. minuti. Potpuni raspad Evertona dogodio se između 50. i 57. minute, kada je Brighton postigao čak tri pogotka.

Redom su zabijali Ferguson, March i Gross za uvjerljivo slavlje Brightona, koji je i dalje visoko na ljestvici, na osmom mjestu. U samoj završnici Gray je s bijele točke postigao počasni pogodak za Everton.

Pogodak Mitrovića u 17. minuti bio je dovoljan za gostujuću pobjedu Fulhama od 1:0 kod Leicestera.

U srijedu se sastaju Southampton - Nottingham Forest, Leeds - West Ham, Aston Villa - Wolverhampton i Crystal Palace - Tottenham. Za kraj se u četvrtak igra derbi utakmica Chelsea - Manchester City.

 

Rezultati 19. kola:

Arsenal - Newcastle United 0:0

Everton - Brighton 1:4

Leicester City - Fulham 0:1

Manchester United - Bournemouth 3:0

Tablica Premier lige:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider