Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zamjena za Toplaka

Gorica ekspresno pronašla novog trenera: Vodio je Makedonce na Euru 2020.

Igor Angelovski je ostvario povijesni uspjeh s reprezentacijom Sjeverne Makedonije, plasman na EURO.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Makedonski strateg Igor Angelovski je novi trener Gorice.

Nakon domaćeg poraza od Istre 1961 (0:2) u susretu 7. kola SuperSport HNL-a, Gorica je raskinula suradnju sa Samirom Toplakom i ekspresno pronašla njegovu zamjenu.

Sve su brzo dogovorili sa stručnjakom koji je čak šest godina vodio reprezentaciju Sjeverne Makedonije i ostvario povijesni uspjeh, plasman na Europsko prvenstvo 2020. Na europskoj nogometnoj smotri bili su u grupi s Austrijom, Ukrajinom i Nizozemskom, a u tri odigrane utakmice nisu uspjeli upisati pobjedu.

Ostvario povijesni uspjeh s Makedonijom

"Ostvarili smo povijesni uspjeh plasmanom na Euro 2020. godine po prvi puta i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pobijedili smo Njemačku u gostima (1:2) i vrlo sam ponosan na te rezultate. Sada me čeka novi izazov i vrlo motiviran ulazim u to", rekao je Angelovski za službenu stranicu velikogoričkog prvoligaša.

Nakon igračke karijere, Angelovski je stručni rad započeo u FK Rabotnički, prvo kao sportski direktor, a trenersku poziciju preuzeo je u sezoni 13/14. U listopadu 2015. godine, Angelovski preuzima reprezentaciju Sjeverne Makedonije koju je vodio u 54 utakmice.

"Moram zahvaliti predsjedniku Črnku na odluci da preuzmem Goricu, vrlo brzo smo se sve dogovorili i sretan sam zbog dolaska. Pratim sve utakmice u hrvatskoj ligi još od kada sam bio izbornik Sjeverne Makedonije jer je puno igrača igralo u hrvatskim klubovima pa mogu reći da vrlo dobro znam situaciju u HNL-u", kazao je Angelovski.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider